Binali Yıldırım ve Adalet bakanından 'genel af' açıklaması


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Binali Yıldırım ve Adalet bakanından 'genel af' açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ örtülü af ve genel af iddialarına cevap verdi. Yaklaşık 100 binden fazla hükümlüyü etkileyen yeni cezaevi uygulaması kamuoyunda örtülü af olarak yorumlanınca tepkiler de peş peşe gelmeye başladı..

Takip Et

Başbakan Binali Yıldırım, af tartışmalarına ilişkin olarak, "Terörle mücadeleden dolayı yer sıkışıklığı var. Organize, terör, istismar cezaları dışında, suç işleyen mahkumları kapalıdan açığa alıyorlar. Geri kalan kısmını açıkta tamamlayacaklar" dedi.

Başbakan Yıldırım, Cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin af tartışmalarını sorması üzerine, Yıldırım şunları söyledi:

İLGİLİ HABER

"Af nasıl olur, 10 yıl cezan var tamamen salıverilirsin af olur, 10 yıl cezayı 3 yıla indirirsin af olur. Ama burada cezanın şekli değişir. Kapalıdan açığa geliyor. Cezaevinin çeşitli etkinlikleri var. Ayakkabı, mobilya yapıyorlar. Oradaki mahkumları meşgul etmek, bir yandan da akar sağlamak için çalışıyorlar. Terörle mücadeleden dolayı yer sıkışıklığı var. Organize, terör, istismar cezaları dışında, disiplin cezaları işleyen mahkumları kapalıdan açığa alıyorlar. Geri kalan kısmını açıkta tamamlayacaklar. Burada bir yanlış içinde olursa, bu hakkı kaybediyor, bir önceki konumuna geliyor."

ADALET BAKANI BOZDAĞ: GENEL AF YOK

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'da "Önümüzdeki süreçte genel af olabilir mi?" sorusuna "Böyle bir şey yok" diye karşılık vermişti.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin