Beşiktaş Porto'yu 2 gol bir füze ile darmadağan etti


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Beşiktaş Porto'yu 2 gol bir füze ile darmadağan etti

Beşiktaş Portekiz temsilcisi Porto'yu kendi evinde parçaladı.. Siyah-beyazlılar, geçen sezon gruplarda toplamda 3 gol yiyen Porto'yu 3-1 yendi. Galibiyet golleri Talisca, Cenk ve Babel'den geldi. Tosic ise kendi kalesine gol attı.

Takip Et

Şampiyonlar Ligi G Grubu’nda temsilcimiz Beşiktaş, ilk hafta maçında Porto ile deplasmanda karşılaştı. Dragao Stadı’nda oynanan mücadeleyi temsilcimiz 3-1 kazanarak Devler Ligi’ne süper bir başlangıç yaptı.

Geçen sezon 13 Eylül’de yine bir Portekiz ekibi Benfica ile berabere kalan Şenol Güneş’in öğrencileri bu kez Porto’ya acımadı. 13. dakikada Quaresma’nın harika ortasında Talisca kafa vuruşuyla takımını 1-0 öne geçirdi.

21. dakikada ise Beşiktaş için şanssız bir an yaşandı. Telles’in kullandığı köşe vuruşunda Tosic topu kendi ağlarına yolladı: 1-1.

CENK TOSUN'DAN SÜPER FÜZE

28. dakikada ise Cenk Tosun’un harika füzesi geldi. Caner’den topu alan golcü oyuncu kaleye 30 metreden gönderdiği çok sert şutta Iker Casillas’ı avladı ve Beşiktaş’ı yeniden öne geçirdi: 2-1.

Porto-Beşiktaş maç sonucu, Cenk Tosun gol
Cenk Tosun'un füzesi sosyal medyayı da salladı:

-Cenk Tosun 'un füzesini gören var mı #ŞampiyonlarLigiŞampiyonuBJK
- Cenk tosun goollllllllllllllll,Allahımmmmm seni seviyorum
- An itibarıyla Cenk Tosun'un değeri 5 milyon Euro yükseldi.
- Cenk Tosun gol atmadı, bazuka yolladı!
- cenk tosun bu golü normal bir kaleciye değil, casillas'a attı. inanılmaz.

Oyuna başlarken ağırlığını koyan siyah-beyazlılar, ilk yarıyı da üstün tamamladı. Pepe’nin maç boyunca yaptığı kritik hamleler savunmayı sağlam tutarken; Quaresma-Talisca-Babel-Cenk dörtlüsü ise Porto’ya zor anlar yaşattı.

Porto-Beşiktaş maç sonucu, Cenk Tosun gol

86. dakikada Porto taraftarlarını evlerine gönderen gol geldi. Negredo ve Babel’in işbirliğinde Hollandalı yıldız köşeye plasesini göndererek Beşiktaş’ın 3-1’lik galibiyetini noktaladı.

Beşiktaş 3 puanla başlarken grubun diğer maçında Leipzig ile Monaco 1-1 berabere kaldı. Siyah-beyazlılar, 26 Eylül’de Leipzig’i Vodafone Park’ta konuk edecek.

Stat: Estadio do Dragao

Hakemler: Anthony Taylor, Gary Beswick, Adam Nunn

Porto: Casillas, Ricardo Pereira, Alex Telles, Felipe Augusto, Ivan Marcano, Yacine Brahimi, Danilo Pereira (Hernani Fortes dk. 82), Jesus Corona (Andre dk. 46), Oliver Torres (Otavio dk. 46), Moussa Marega, Tiquinho Soares

Yedekler: Jose Sa, Diego Reyes, Miguel Layun, Hector Herrera

Teknik Direktör: Sergio Conceiçao

Beşiktaş: Fabri, Pepe, Adriano Correia (Necip dk. 87), Caner Erkin, Tosic, Ryan Babel, Talisca, Atiba Hutchinson, Quaresma (Negredo dk. 73), Oğuzhan (Medel dk. 65), Cenk Tosun

Yedekler: Tolga Zengin, Matej Mitrovic, Jeremain Lens, Mustafa Pektemek

Teknik Direktör: Şenol Güneş

Goller: Talisca (dk. 13), Cenk Tosun (dk. 28), Babel (dk. 86) (Beşiktaş), Tosic (dk. 21 k.k.) (Porto)

Sarı kartlar: Ricardo Pereira, Andre (Porto), Caner (Beşiktaş)

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin