Berlin'de TIR Noel pazarına daldı: 12 ölü 50'den fazla yaralı


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Berlin'de TIR Noel pazarına daldı: 12 ölü 50'den fazla yaralı

Son dakika.. Berlin de TIR'lı terör saldırısı.. Almanya’nın başkenti Berlin’de Noel pazarına dalan TIR insanları ezdi. En az 12 kişi hayatını kaybetti. Alman polisi ‘Kaza değildi, kasten yapıldı..’ açıklaması yaptı. Saldırı sonrası kamyonu bırakıp kaçan şoförün Pakistan uyruklu Naved B. olduğu belirlendi. Saldırının şekli, 5 ay önce Fransa’nın Nice kentinde terör örgütü IŞİD'in üstlendiği 86 kişinin öldüğü kamyonlu saldırı hatırlattı.

Takip Et

Almanya'nın başkenti Berlin’in kalbi sayılan tarihi Yıkık Kilise’nin yakınındaki bir Noel pazarına dalan TIR dehşet saçtı. Polis ve itfaiye yetkililerinin yaptığı açıklamalarda, olayda en az 9 kişi yaşamını yitirirken, 50’nin üzerinde yaralı olduğu kaydedildi. Yetkililer ölü sayısının artmasından endişe ediyor. Polis Berlinlileri terör saldırısına karşı uyardı. Olay, Berlin’in kalbi sayılan, tarihi Yıkık Kilise’nin yanındaki meydanda kurulu olan Noel pazarında yaşandı.

İlk belirlemelere göre olayda 12 kişi can verdi. Polis, terör saldırısı ihtimali bulunduğunu açıklarken, en az 50 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Berlin Kamyon saldırısı

Yaralılardan bazılarının hayati tehlikesinin bulunduğu belirtiliyor. Berlin Polisi vatandaşlara, “Sokağa çıkmayın ve dedikodu yayılmasına izin vermeyin” uyarısı yaptı.

Berlin'de TIR Noel pazarına daldı: En az 9 ölü 50'den fazla yaralı

PAKİSTAN DOĞUMLU! ADI NAVED B.

Alman Die Welt gazetesi, şüphelinin adını Naved B olarak duyurdu. 1 Ocak 1993 Pakistan doğumlu olduğu belirtilen haberde, Alman özel kuvvetler biriminin Berlin’deki Tempelhof Havalimanı’nda bir hangara baskın düzenlediği bilgisi yer aldı. Navad B’nin burada yaşadığı belirtildi.

KAZA DEĞİLDİ

Saldırının ardından kaçan TIR şoförü yakalanırken, yanındaki kişi etkisiz hale getirildi. Polis, terör saldırısı ihtimali üzerinde dururken, yapılan ilk açıklamada, “Kaza değildi. Kasıtlıydı” denildi. Berlin’deki olay, geçtiğimiz temmuz ayında Fransa’nın Nice kentinde meydana gelen ve DEAŞ’ın üstlendiği terör saldırısını akıllara getirdi. Bastille Günü’nü kutlayan kalabalığın arasına dalan TIR, 86 kişinin ölümüne neden olmuştu. Saldırı daha sonra DEAŞ tarafından üstlenilmişti. DEAŞ geçtiğimiz mart ve nisan aylarında da Almanya’yı terör saldırılarıyla tehdit etmişti.  Berlin'de TIR Noel pazarına daldı: En az 9 ölü 50'den fazla yaralı

DİLARA KABUSU YAŞADI

Berlin’de Noel Pazarı’ndaki saldırıya tanık olan Dilara Arslan, korkunç anları şöyle anlattı:

“Ben olay yerinin yanı başındaki cafede çalışıyorum. Gürültüyü duyunca olay yerine koştuk. Yerde yatan insanlar vardı. Herkes şok içindeydi. Kimi yaralılara yardım ediyordu, bazıları kaçışıyordu. İnsanlar neye uğradığını şaşırmış haldeydiler.” Berlin'de TIR Noel pazarına daldı: En az 9 ölü 50'den fazla yaralı

TIR’IN ALTINDA SIKIŞTILAR

TIR'ın Kant Sokağı ile Budapeşte Caddesi'nin kesiştiği noktadan geldiği, büyük bir gürültüyle kaldırıma çıkıp ardından meydanda kurulu Noel pazarında oturanların arasına daldığı açıklandı. TIR'ın Polonya plakalı olduğu belirlenirken, sürücünün kimliği ile ilgili bir açıklama yapılmadı. Ölenlerin bir kısmının TIR’ın dev tekerleklerinin arasında ve altında sıkıştığı bildirildi. Kurtarma çalışmaları bu yüzden uzun sürüyor.

FRANSA’DAKİ VAHŞETİ HATIRLATTI

Bu korkunç olay, bu yılın temmuz ayında Fransa'nın Nice Kenti'nde yaşanan kamyonlu terör saldırısını akıllara getirdi.

O saldırıda, Tunus doğumlu Muhammed Buhlel, Nice’in kordon boyunda hızla sürdüğü kamyonu Bastille Günü’nü kutlayan kalabalığın içine sokmuş, 86 kişi ölmüştü. Polis Buhlel’i vurarak durdurabilmişti.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin