Benzinde hissettirmeyen büyük zamlar!


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Benzinde hissettirmeyen büyük zamlar!

Ak Parti Hükümeti 17 Mayıs'ta geliştirdiği 'örtülü zam' sistemiyle benzin ve motorinin fiyatını ÖTV gelirinden vazgeçerek sabitledi. Bu tarihten itibaren akaryakıta zamlar yansıtılmadı. Cebimizdeki parayı ön cebimizden değil de arka cebimizden hissettirmeden alma yöntemi geliştirilmemiş olsaydı eğer, bugün İstanbul'da benzin 6.61 TL, motorin ise 6.12 TL'ye satılacaktı. Bu zam miktarı bütçeden karşılanıyor. Bütçe açığı konusunda soru işaretleri ise bir türlü giderilemiyor...

Takip Et

Ak Parti Hükümeti 24 Haziran'da yapılacak olan erken seçim öncesi rekorlar kıran kur maliyeti ve artan petrol fiyatlarının pompaya yansımaması için ÖTV gelirinden vazgeçerek akaryakıt zamlarını halka yansıtmıyor.

AKP'nin geliştirdiği bu sistem 17 Mayıs tarihinde uygulamaya konuldu. O tarihten bu yana kur ve petrol fiyatları yüzünden benzine 35 kuruş motorine ise 40 kuruş zam yapıldı. Konunun özeti, benzin ve motorine yapılan zamlar artık ön cebimizden değil, arka cebimizden hissettirmeden alınıyor..

Peki gelen zamlar yansımış olsaydı vatandaş benzin ve motorin fiyatını kaç liraya alacaktı?

SESSİZ ZAMLARIN ARDINDAN BÜYÜK ŞEHİRLERDEKİ BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

İSTANBUL
İstanbul’da şuan benzin fiyatı 6.26 TL’den satılıyor. Bu zamlar yansıtıldığında ise fiyat 6.61 TL’ye çıkmış olacaktı. Motorin fiyatında ise 5.72’TL’den 6.12 TL’ye çıkacaktı.

ANKARA
Ankara’da ise şuan benzin fiyatı 6.29 TL’den satılıyor. Bu zamlar yansıtıldığında fiyat 6.64 TL’ye çıkmış olacaktı.Motorin fiyatında ise 5.75’TL’den 6.15 TL’ye çıkacaktı.

İZMİR
İzmir’de ise şuan benzin fiyatı 6.25 TL’den satılıyor. Bu zamlar yansıtıldığında fiyat 6.60 TL’ye çıkmış olacaktı. Motorin fiyatında ise 5.73’TL’den 6.13 TL’ye çıkacaktı.

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin