Bayramda havalar nasıl olacak?


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Bayramda havalar nasıl olacak?

Bayramda hava nasıl olacak? Hava Tahmini Uzmanı Levent Yalçın, Kurban Bayramı’nda hava durumunun nasıl olacağı ile ilgili bilgi verdi.

Takip Et

Hava Tahmini Uzmanı Levent Yalçın, yurdun kuzeyden gelen hava dalgasının etkisinde olduğunu belirten Yalçın, bayramın birinci günü hava durumu ile ilgili şu bilgileri aktardı:

“Kuzeyden gelen hava dalgası beraberinde kuvvetli kuzey rüzgarı bırakacak. Batı Karadeniz'den Kuzey Ege'ye kadar, Marmara'da içerisinde olan bölgede saatte 50 km'ye kadar etkili poyraz bekliyoruz. Yine iç kesimlerde, Marmara'nın doğusu, Kuzey Ege, Ankara'nın hemen kuzeyinde ve batısında kalan kesimde de mevzii sağanak yağışlar gerçekleşmesi bekleniyor. Yurt genelinde bu serin havayla birlikte sıcaklıklar da 3 ila 5 arasında düşecek ama mevsim normallerine doğru gelecek, endişe edecek bir durum söz konusu değil. Doğu Anadolu'da 26-27 derecelerde olan maksimum sıcaklık Güneydoğu Anadolu'da 35 dereceler civarında. İç kesimlerde de 30 derece ve hemen altında bir sıcaklık gerçekleşecek.”

Bayramın ikinci gününden itibaren yağışlı havanın yurt geneline yayılacağını kaydeden Yalçın, “Ankara'da içerisinde olmak üzere akşam saatlerinde mevzii sağanak yağış bırakacak bir hal alıyor. İstanbul'un da kuzey kesimlerinde Karadeniz'e kıyısı olan ilçelerde sağanak şekilde mevzii yağışlar alacağını tahmin ediyoruz. Doğu Karadeniz'de ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde de mevzii sağanak yağışlar gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz” diye konuştu.

Bayramın üçüncü gününde ise Akdeniz Bölgesi'nde etkili yağışların başlayacağını belirten Yalçın, “Akdeniz'in hemen tamamında yağış alacağız ama Antalya ve doğusunda kalan kesimde, Alanya'da içerisinde olmak üzere biraz daha yağışın etkili olacağını tahmin ediyoruz, Toroslar'da buna dahildir. Sürücülerimizin bu süreç içerisinde yol boylarında biraz daha dikkat etmesi gerekebilir. Çarşamba günü sıcaklıklarda 2-3 derecelik daha düşüşler olacaktır. Önümüzdeki 3-4 gün boyunca sıcaklıkların birer, ikişer derece düşeceğini bilmekte fayda var” değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin