Batan mülteci teknesinde ölenlerin sayısı 108’e çıktı


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Batan mülteci teknesinde ölenlerin sayısı 108’e çıktı

Mısır kıyılarında geçtiğimiz çarşamba günü içinde 600 kişiyle batan mülteci teknesinde ölenlerin sayısı 108'e çıktı. Yetkililer bölgede çalışan arama kurtarma ekibinin 64 kişinin daha cesedine ulaşıldığını duyurdu. Sadece Akdeniz'de 2014 yılından beri yani son 2 yıldır ölen mültecilerin sayısının 10 bini aştığı belirtiliyor.

Takip Et

Reşid’in 12 kilometre açığında batan tekne, Mısır, Suriye, Sudan, Eritrea ve Somali’den gelen yaklaşık 600 mülteci taşıyordu.

Yetkililer 163’e yakın mülteciyi kurtardıklarını belirtti ancak tekneden kurtulan mülteciler yüzlerce kişinin boğularak öldüğünü söylediler.

BBC’ye konuşan mülteciler insan kaçakçılarından can yeleği istedikleri takdirde daha fazla para ödemeleri gerektiğini anlattılar.

Mısırlı yetkililer, 4 kişinin ölüme sebebiyet verme ve insan kaçakçılığı suçlamasıyla gözaltına alındığını söylüyor.

Mısır Batan Mülteci Teknesi

Batan tekneden kurtarılan göçmenler.

Teknenin daha fazla mülteci almak için 5 gün boyunca deniz kıyısında beklediği ve 150 mültecinin daha tekneye bindirilmesiyle battığı tahmin ediliyor.

Avrupa Birliği’nin sınır koruma kurumu Frontex giderek daha fazla sayıda mültecinin Mısır’dan çıkış yapmaya başladıklarını bildirdi.

Birleşmiş Milletler 2014’ten beri 10 binden fazla insanın Akdeniz’de öldüğünü söylüyor.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin