Başbakan Yıldırım: Uzlaşma ararız, olmazsa yolumuza bakarız


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Başbakan Yıldırım: Uzlaşma ararız, olmazsa yolumuza bakarız

Başbakan Binali Yıldırım Meclis'teki 23 Nisan resepsiyonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başbakan, 'Uyum yasalarıyla ilgili uzlaşma ararız olmazsa yolumuza devam ederiz' dedi. Başbakan Yıldırım, TBMM'de yaşanan tartışmalarla ilgili olarak ise, 'Olağan şeyler, Meclis'te olur böyle şeyler' dedi.

Takip Et

Meclis’teki 23 Nisan resepsiyonunda liderlerden açıklamalar geldi. Başbakan Binali Yıldırım, 16 Nisan'daki referandum sonrası yapılacak olan uyum yasaları ile ilgili konuştu. Yıldırım, ilk aşamada uyum yasalarıyla ilgili uzlaşma aranacağını söyledi.

Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile aralarında yaşanan tartışma için de “Meclis, milletin evi. Herkes düşündüğünü, bildiğini söyledi. Olur bunlar, Meclis’te olağan şeyler. O kadar olsun” yorumunu yaptı ve “vatandaşa iyi örnek olunması” gerektiğini söyledi.

DEVLET BAHÇELİ;

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de “Uyum yasalarıyla ilgili hazırlık yaptık, çalışmalarımız var” ifadelerini kullandı.

KEMAL KILIÇDAROĞLU;

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis Genel Kurulu'ndaki tartışmayla ilgili "Sert muhalefet değildi. Sadece gerçekleri söyledim. Yetkileri alınan bir parlamento, güçlü parlamento olarak sunulacak. Bu akla ve mantığa aykırı bir söylem. Hangi yetkilerin alındığının bir kısmını anlattım" dedi.

H.K. KOMUTANI ABİDİN ÜNAL;

Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 6'ncı Ana Jet Üs Komutanlığı'nı ziyaretinde, askeri törenle karşılanmasıyla ilgili "Genelkurmay Başkanı'nın direktifiyle inceleme başladı. Tamamladım. Raporu sundum. İki kelime ile söyleyeyim; kasıt yok, kusur var" dedi.

HULUSİ AKAR;

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, bölgede devam eden operasyonlarla ilgili "Kararlılık ve fedakarlıkla devam ediyor. Her şey çok güzel gidiyor. Her şey çok güzel olacak. Terörle mücadelemiz, son terörist ortadan kaldırılıncaya kadar devam edecek. Bunu yaparken, masum vatandaşların zarar görmemesi için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz" dedi.

DHA

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin