Başbakan Yıldırım, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'den terör zirvesi


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Başbakan Yıldırım, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'den terör zirvesi

Başbakan Binali Yıldırım, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Bahçeli Çankaya Köşkü'nde buluştu. Üç lider yaklaşık 2.5 saat süren görüşmenin ardından ilk kez ortak bir açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, sayın Başbakan bizi bilgilendirdi, derken, Bahçeli, Başbakan'ın çağrısı üzerine acımasız ve alçakça sürdürülen terör saldırılarına karşı mücadeleyi değerlendirdik. Olgunluk içinde geçti, dedi. 3 lider yaptığı açıklamada terörle mücadele konusunda ortak tavrın önemine dikkat çekti.

Takip Et

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile terör saldırılarını ele almak üzere Çankaya Köşkü'nde  bir araya geldi. Yaklaşık 2.5 saat süren görüşmenin ardından üç lider bir ilke imza atarak kameraların karşısında ortak açıklama yaptı. Açıklamalarda şu mesajlar verildi:

Binali Yıldırım: Terörle mücadele konusu siyaset üstü bir konudur. Partimiz farklı olabilri ama terörle mücadele konusunda kararlılık gerek CHP gerek MHP gerekse de AK Parti'de devam etmektedir. Bu konuda yapılacak her türlü kararda sayın genel başkanlar gerekli katkıyı sonuna kadar vereceklerini ifade etmişlerdir. Terörle mücadele faaliyeti bir beka sorunudur. Ülkemizin gelecek sorunudur. İçeride ve dışarıda bizim kim ne söylerse bizim için anlamı yoktur. Anlamlı olan birliğimizin zarar görmemesidir. Genel başkanları dinledik, önerileri oldu. Bunları not aldık. Faydalı bir toplantı oldu.

Çankaya'da 3 lider Terör zirvesi yaptı

Kemal Kılıçdaroğlu: Sayın Başbakan bizleri bilgilendirdi. Terör konusunda siyasi partilerin ortak tavır takınması konusunda uzlaşmamız oldu. Terör bir insanlık suçudur. Teröre karşı tüm vatandaşlarımızın ortak tavır takınması lazım. Terör bir partinin tek başına çözeceği bir olay olmasının ötesinde tüm sivil toplum kuruluşlarının ortak sorunudur.

3 Lider Toplantı

Devlet Bahçeli: Sayın Başbakan'ın çağrısı üzerine terörle mücadeleyi değerlendirmek üzere yaptığımız toplantı olgunluk içinde gelişmiştir. Siyasi partiler kararlılıkla mücadelenin sürdürülmesini talep etmektedir. 

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin