Başbakan Yıldırım'dan Güneydoğu'yu ihya edecek açıklamalar


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Başbakan Yıldırım'dan Güneydoğu'yu ihya edecek açıklamalar

Başbakan Binali Yıldırım, başbakan yardımcıları ve bakanlarla birlikte Diyarbakır’a peş peşe müjdeli haberler verdi. Başbakan Yıldırım, Diyarbakır'da yatırım destek paketini şu an açıklıyor. Yıldırım, "Doğu ve Güneydoğu'ya yönelik önümüzdeki 10 yıla kadar devam edecek kalkınma ve yatırım hamlesini başlatıyoruz" dedi. 23 ilde 67 bin konut yapılacak. Batman, Diyarbakır ve Malatya'ya 3 yeni stadyum geliyor. Bölgede yatırım teşvikleri kapsamında yatırım yeri bedava verilecek. İhtiyacı olan fabrikayı devlet yapıp sembolik rakamla kiraya verecek. Makine ve teçhizat alımı için sıfır faizli kredi geliyor. 23 ile her yıl 10 yeni fabrika hedefleniyor. Sağlık yatırımları kapsamında bölgede 3 milyar liralık yatırımla toplam 100 Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi tamamlanıyor..

Takip Et

Başbakan Binali Yıldırım Diyarbakır'da Güneydoğu yatırım hamlesini açıklıyor. Açıklama 22 ili kapsıyor.

İŞTE BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM'IN DİYARBAKIR KONUŞMASINDAN SATIRBAŞLARI

Merkezlerin her birine fuar yapacağız. Devletrin ihtiyaç duyduğu alımları buradaki fabrikalardan yapacağız.

Birinci hedefimiz göz yaşını dindirmek. 15 Temmuz'da yaptığınızı yapmaya devam edin. Bayraklarınızı sallayın. Onların sonu yakın

Size güzel bir haber vereyim; 2015 yılına göre dağa çıkan kişi sayısında 10 kat azalma oldu. Bu milletin çocuklarını size yedirmeyeceğiz.

Makina alınmları için sıfır faizli kredi vereceğiz. Yeter ki yatırımcı gelsin. Buradaki insanımızın yüzü gülsün

36 BİN KONUT TESLİM EDİLECEK

Toplam 36 bin yeni konut yapacağız, vatandaşlarımıza, hak sahiplerine teslim edeceğiz. Evlerinden barklarından olan vatandaşlarımız konutları bitinceye kadar kirada olacak ve kiralarını biz ödeyeceğiz. Toplam 10 katrilyon lira para harcayacağız. Bu illerimizi alt yapısıyla, üst yapısıyla çok güzel bir hale getireceğiz. Ev ve işyerleri terör nedeniyle zarar gören vatandaşlarımızın bu zararlarını da ödüyoruz.

BATMAN, DİYARBAKIR VE MALATYA'YA STADYUM GELİYOR

Batman’da 15 bin, Diyarbakır’da 33 bin, Malatya’da 25 bin kapasiteli stadyum yapacağız.

23 İLDE 67 BİN YENİ KONUT

23 ilde 67 bin yeni konut yapacağız. 11 ilimizde 51 yeni karakol yapılacak. Terörden zarar gören halkımıza her türlü sosyal desteği veriyoruz, vermeyi devam edeceğiz. Terörden etkilenen vatandaşlarımızın barınma, gıda, yol gibi ihtiyaçlarını karşılayacağız. 6 bin aileye verdiğimiz yardım kapsamını 13 bine çıkarıyoruz. 17 yeni aile destek merkezi yapılacak, 500 yeni aile destek görevlisi ataması yapılacak. Sosyal hizmet yardımları için 393 milyon liralık bir bütçe öngörüyoruz.

YATIRIM YERİ BEDAVA... SEMBOLİK KİRAYLA FABRİKA...

Bu 23 ilimizde cazibe merkezleri oluşturuyoruz. 5 ana kümeye ayırdık. Gruplar halinde 5 merkez. Bu illerimize yatırım yapacak yatırımcılarımıza neler getiriyoruz? Yatırım yerini tamamen bedava veriyoruz. Yatırım yapmak istiyorum diyen herkese yer verdiğimiz gibi ihtiyacı olan fabrikayı da devlet yapıp teslim edecek. Bu fabrikaları da sembolik bir rakamla onlara kiraya vereceğiz.

İSTİHDAM İÇİN 23 İLE HER YIL 10 FABRİKA...

Her yıl bu 23 il içinde her birinde 10 tane fabrika kuracağız. Bu da senede 80 fabrika demek. Bu da 40 bin istihdam anlamına geliyor. Bölgenin en önemli sorunu işsizlik. Yatırım yapmak isteyen yok mu var. Terör var diyor. En öncelikli işimiz terörü ortadan kaldırmak. Kaldıramazsak bu projeler de gecikir ve daha sonraki yıllara kalır. Öncelikli acil konu bölgenin terörden temizlenmesidir.

MAKİNE VE TEÇHİZAT İÇİN SIFIR FAİZLİ KREDİ

Makine ve teçhizat alımları için sıfır faizli kredi veriyoruz. Al makineyi kardeşim, faiz yok, parayı veriyoruz. Yeter ki yatırımcı gelsin fabrikayı yapsın, üretim yapsın, insanların yüzünü güldürsün.

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM BU MESAJLARI VERDİ

-Diyarbakır’da önemli konularda sizlere önemli müjdelerimiz olacak, önemli kararlarımızı, Doğu ve Güneydoğu’ya yönelik önümüzdeki 10 yıla kadar devam edecek kalkınma ve yatırım hamlesini başlatıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin