Başbakan: Atak Helikopterimiz düştü: 2 şehit


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Başbakan: Atak Helikopterimiz düştü: 2 şehit

Son dakika. Afrin'de ATAK tipi askeri helikopterimiz düşürüldü.. Başbakan Binali Yıldırım, düşen TSK helikopterine ilişkin, "Atak helikopterimiz düştü, 2 asker şehit oldu" açıklamasını yaptı. Yıldırım, "Herhangi bir dış müdahale ile düştüğü konusunda elimizde delil yok" dedi. TSK'dan yapılan açıklamada ise helikopterin kırıma uğradığı belirtildi

Takip Et

Son dakika haberi! Zeytin Dalı Harekatı’nın 22.gününde Suriye sınırından acı bir haber daha geldi. Hatay’ın Kırıkhan ilçesinin Suriye tarafında bir askeri helikopterimiz terör örgütü mensuplarınca düşürüldü.

TSK'ya ait bir askeri helikopter, Kırıkhan'ın karşısında bulunan Suriye topraklarındaki Ömerli Köyü'nde düştü.

Yıldırım, operasyona katılan iki helikopterden birinin düştüğünü ve 2 askerin şehit olduğunu söyledi.

Yıldırım, "Herhangi bir dış müdahale ile düştüğü konusunda elimizde delil yok" dedi.

TSK: HELİKOPER KIRIMA UĞRADI

TSK'dan da bir açıklama geldi. Açıklamada, "Atak helikopteri kırıma uğradı, iki asker şehit oldu" denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi; Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, Afrin’de devam eden operasyonlar esnasında, 10 Şubat 2018 saat 13.00 sularında, ATAK tipi bir helikopterimiz kırıma uğramış, helikopterde bulunan iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Olayla ilgili teknik heyet tarafından inceleme başlatılmıştır.

HELİKOPTERİN 'KIRIMA' UĞRAMASI NE DEMEK?

Helikopterin tekrar onarılmasına müsade edecek düzeyde hasar görmesidir. çeşitli sebeplerden dolayı olabilir. Örneğin, bir motor arızası yaşanmış olabilir. Mesela, helikopterin inişi esnasında pervanenin taşıma kuvvetini kaybetmesi sonucu sert ve hasar veren bir iniş yaşanmışsa buna 'kırıma uğramak' denir. Benzer şekilde çeşitli teknik veya fizikler aksaklıklar veya hava koşulları dolayısı ile yanlış veya hatalı yapılan inişlerde ve kalkış denemelerinde de hasar gercekleşebilir.

Afrin'de düşen ATAK tipi helikopterinin kırıma uğradığını gösteren anlar için tıklayın: Düşme anı

İLGİLİ HABER

BAŞBAKAN YILDIRIM: 2 ASKERİMİZ ŞEHİT OLDU

Başbakan Binali Yıldırım, Zeytin Dalı Harekatı'na katılan helikopterin düşmesine ilikin açıklamalarda bulundu. Yıldırım, operasyona katılan iki helikopterden birinin düştüğünü ve 2 askerin şehit olduğunu söyledi.

Yıldırım, "Herhangi bir dış müdahale ile düştüğü konusunda elimizde delil yok" dedi.

ATAK HELİKOPTERİNİN AFRİN'DE DÜŞME ANI!

Afrin'de düşen Türk helikopteri

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin