Barzani: Türkiye ile ortak doğalgaz borusu çalışması aşamasındayız


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Barzani: Türkiye ile ortak doğalgaz borusu çalışması aşamasındayız

Son dakika haberi.. Dünyanın hedefindeki Barzani, Türkiye ile diyaloğumuzu geliştirmek istiyoruz. Petrol borusunun vanası onların elinde, Türkiye bizim dışarıya açılan kapımızdır. açıklaması yaptı.. Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, Türkiye ile imzalanan bir anlaşmamız var. Tam tersine biz doğalgaz borusu döşeme çalışması içindeyiz. dedi..

Takip Et

Neçirvan Barzani'nin Türkiye ile iligli açıklamaları şu şekilde: Petrol boru vanası Türkiye'nin elindedir. Ama Türkiye ile imzalanan bir anlaşmamız var. Tam tersine biz doğalgaz borusu döşeme çalışması içindeyiz. Yapılan referandumun Türkiye Milli güvenliğine bir tehdit olarak algılanmasını istemiyoruz. Türkiye ile olan ilişkimiz eskiye dayalıdır ve devam edecektir.

"TÜRKİYE İLE DİYALOĞU GELİŞTİRMEK İSTİYORUZ"

Kesinlikle sınırları değiştirmeyeceğiz. Sınırlar olduğu gibi kalacaktır. Türkiye ile diyaloğu geliştirmek istiyoruz. Savaşa gidecek bir bağımsızlık istemiyoruz. Bağdat ile diyalog yöntemleriyle çözüm istiyoruz. Türkiye bizim dışarıya açılan kapımızdır. Bölge için istikrar faktörü olacağız, Habur Sınır Kapı'sının kapatılması kimsenin çıkarına değil, her iki tarafta yaşayan halk zarar eder.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin