Barzani: Kürdistan görüşmelerine Türkiye kulak vermeye hazır


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Barzani: Kürdistan görüşmelerine Türkiye kulak vermeye hazır

Mesud Barzani'nin TV kanalı Rudaw'da parçalanmış Türkiye haritasının ardından sözde Kürdistan için Türkiye ile resmi görüşmeler konusunda Neçirvan Barzani'de bir açıklama yaptı... Irak Bölgesel Kürt yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, bağımsız Kürdistan'a ilişkin Türkiye ile resmi görüşmelerde bulunulduğu iddialarına yönelik konuştu. Barzani "Bu konuda henüz resmi bir görüşme yapmadık. Ancak, Türkiye söz konusu meseleye kulak vermeye hazır" dedi.

Takip Et

Irak Bölgesel Kürt yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, uluslararası kamuoyuna Kürtlerin ne istediğini ve nasıl bir tercih yapacaklarını göstermek için bu yıl Irak Kürt bölgesinde referandum yapılacağını söyledi. Erbil ile Bağdat arasındaki ilişkilere yönelik konuşan Barzani, “Artık eskiye dönmemiz mümkün değil. Musul'dan sonraki Irak, Musul'dan önceki Irak'tan çok farklı olacak. Kalıcı çözüme ulaşmak için Bağdat ile çok ciddi bir diyalog sürecine başlamak istiyoruz. Ancak, Erbil ile Bağdat arasındaki ilişkilerde henüz sağlam bir ilerleme kaydedilmedi. ABD, Irak'ın bütünlüğünden yana kanaat kullanmak istiyorsa şayet, birleşik bir Irak'ın varlığından söz etmenin mümkün olmadığı gerçeğini de bilmesi lazım” diye konuştu.

İLGİLİ HABER

‘TÜRKİYE KULAK VERMEYE HAZIR’

Neçirvan Barzani, bağımsız Kürdistan'a ilişkin Türkiye ile resmi görüşmelerde bulunulduğu iddialarını reddederek, “Bu konuda henüz resmi bir görüşme yapmadık. Ancak, Türkiye söz konusu meseleye kulak vermeye hazır” diye konuştu. Irak Bölgesel Kürt yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, ABD askerlerinin Irak Kürt bölgesinde konuşlandırılmasına ilişkin ise, “ABD'ye ait bir askeri üssün Kürdistan toprakları içinde bulunması fikrine sıcak bakıyoruz” dedi. (DHA)

İLGİLİ HABER
İLGİLİ HABER
İLGİLİ HABER
Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin