Bartın'da yağmur ve sel dehşeti..


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Bartın'da yağmur ve sel dehşeti..

45 yolcusuyla Kastamonu'nun Cide İlçesi'nden İstanbul'a giden yolcu otobüsü, Bartın'ın Amasra İlçesi'ne bağlı Göçgündemirci Köyü Mevkii'nde yükselen sel suları nedeniyle mahsur kaldı. AFAD otobüse ulaşamayınca Helikopter desteği istendi..

Takip Et

Dere üzerindeki köprüde kalan ve içinde 47 yolcusu bulunan otobüse, AFAD ekiplerinin bot ve iş makineleriyle ulaşma çabası sonuç vermedi. Otobüsteki yolcuları kurtarmak için AFAD Başkanlığı’ndan helikopter istendi. Ankara’dan gelecek helikopterin otobüsteki 45 kişiyi alarak Amasra Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı’nın pistine indireceği belirtildi. Bartın Valisi Nusret Dirim, otobüsün çevresinde yaklaşık 1 kilometrelik alanın suyla kaplı olduğunu belirterek, şöyle konuştu:Bartın'da yolcu otobüsüne ulaşılamıyor 45 yolcusu vardı..

“Otobüsün etrafı tamamen suyla kaplı. Otobüs köprüde mahsur kaldı ve hareket edemiyor. Karadan otobüse ulaşmak mümkün olmadı. Yolda bazı yerlerde göçükler var. Botla ve iş makinesiyle ulaşmayı denedi arkadaşlar, ancak olmadı. Helikopter Ankara’dan hareket etmek üzere. Havadan müdahale ederek yolcuları kurtarmaya çalışacağız. Şu anda otobüsün sürüklenme riski yok. Otobüstekilerle telefon bağlantımız var. Hayati bir risk söz konusu değil.”

BARTIN VALİSİ’NDEN SEL AÇIKLAMASI: CAN KAYBI YOK

Bartın Valisi Nusret Dirim, geceden beri devam eden yağış sonrası meydana gelen selde herhangi bir can kaybının yaşanmadığını söyleyerek, mahsur kalanlara helikopter ile müdahale edildiğini dile getirdi.

Bartın Valisi Nusret Dirim, meydana gelen ve Kurucaşile ile Amasra ilçelerinde etkili olan sel felaketi hakkında bilgi verdi. Sel felaketinde can kaybının yaşanmadığını söyleyen Vali Dirim, “Geceden beri devam eden aşırı bir yağış var şu anda. Yarına kadar da devam edeceği tahmin ediliyor. Bölgemizde herhangi bir can kaybı yok. Kurucaşile ile Amasra arasında Kalaycı köprüsü üzerinde mahsur kalmış bir otobüs var. Ona şimdi helikopter ile müdahale ediliyor. Otobüsün tahliyesi için çalışılıyor. Otobüste herhangi devrilme tehlikesi yok, köprünün üzerinde bekliyor. Çünkü önü ve arkası tamamen su ile kapalı durumda” dedi.

Karayollarının sel suları altında kaldığını belirten Vali Dirim, “Köprülerde taşmalar oldu, evlerin alt katlarını su bastı. Özellikle Avara köyünde hasar var. Park etmiş ancak suya kapılan araçlar var 8-10 civarında. 3 tanesi denize gitti diye bir bilgi var. AFAD ile koordine içerisinde şu an Ankara'dan bir helikopter hareket etti. Kısa bir süre içerisinde bölgeye intikal edeceklerdir. Karayolu ile müdahale mümkün olmadı. Tüm alternatifler denendi ama yaklaşık 700-800 metrelik yol su ile kaplı tamamen. Botlarla da ulaşılamadı yüksek bir akıntı olduğu için. Son müdahale seçeneği kaldığı için Genelkurmay'dan helikopter talep ettik” diye konuştu.

Bartın'da yolcu otobüsüne ulaşılamıyor 45 yolcusu vardı..

Vali Dirim, meteorolojiden aldıkları bilgiye göre kentte yarın öğle saatlerine kadar yağışın devam edeceğini, Bartın kent merkezinden daha çok sahil bölgelerinde etkili olan yağışa karşı tedbirleri aldıklarını söyledi.

KURUCAŞİLE SELE TESLİM

Yağmur, Kurucaşile İlçesi’nde sele yol açtı. İlçeden geçip denize dökülen dere taştı. İlçe merkezi sular altında kaldı. Çok sayıda ev ve işyerini su bastı. Araçlar Kurucaşile Limanı’na sürüklendi. Liman kıyısındaki tersanede bulunan tekneler de sel sularıyla denize sürüklendi. Sel nedeniyle Bartın-Kurucaşile yolu ulaşıma kapandı. Bazı araçlar sel sularında mahsur kaldı. Kurtarma ekipleri, araçları kurtarmak için çalışma başlattı. Yollarda yağmurun etkisiyle çok sayıda heyelan meydana geldi, ağaç devrildi.Bartın'da yolcu otobüsüne ulaşılamıyor 45 yolcusu vardı..

2 KÖYDE 1 METRE SEL SUYU

İlçeye bağlı Tekkeönü Köyü’nde de dere taşması sonucu sel meydana geldi. Köyün merkezinde su seviyesi 1 metre yükseldi. Araç ve tekneler denize sürüklendi. Çok sayıda küçükbaş ve büyükbaş hayvan telef oldu. Amasra’ya bağlı Göçgündemirci Köyü de dere taşması sonucu sel suları altında kaldı. Evleri su bastı. Araçlar suya gömüldü. İlçeye bağlı Çakraz tatil beldesi de aynı şekilde sele teslim oldu.

Bartın'da yolcu otobüsüne ulaşılamıyor 45 yolcusu vardı..

"KİMSE EVİNDEN ÇIKAMIYOR"

Kurucaşile Belediye Başkanı Mehmet Zihni Sayın, "Kent merkezinde dükkanlar sular altında kaldı. Otomobil ve araçlar denize sürüklendi. İlçemize bağlı Tekkeönü Köyü’nde derenin taşması nedeniyle sel suları 1 metre kadar yükseldi. Kimse evinden çıkamıyor" dedi.

DHA

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin