Balıkesir Belediye Başkanı Edip Uğur'un eşinin gözaltına alındığı iddiası!


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Balıkesir Belediye Başkanı Edip Uğur'un eşinin gözaltına alındığı iddiası!

Geçtiğimiz günlerde ailesine yönelik tehditler nedeniyle istifa etmek zorunda kaldığını açıklayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur'un, eşi Nurgül Uğur'un Ankara'da polis tarafından gözaltına alındığı, ve bu gelişmenin ardından istifa etmek zorunda kaldığı öne sürüldü..

Takip Et

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 'istifa etmezse gereken yapılacak, ve ne yapacağımızı herkes görecek..'  açıklamasının ardından, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur dün hem AKP hem de belediye başkanlığı görevinden istifa etmişti.

Edip Uğur'un eşini Ankara'da TEM'den polisler gelip gözaltına aldı ve bir gün sonra bıraktı. Olayın ardından da Edip, dün istifa etti.Öte yandan Edip'in rötarlı istifasının, eşi Nurgül Uğur'un gözaltına alınmasıyla ilişkili olduğu iddia edildi.

CHP MİLLETVEKİLİ HAVUTÇA: GÖZALTINA ALINDIĞINI DUYDUM...

İddia CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça'dan geldi., Ahmet Edip Uğur'un evine Ankara'dan giden polislerin olduğunu, eşi Nurgül Uğur'un da bu polisler tarafından gözaltına alındığını iddia etti. Havutça konuyla ilgili şunları kaydetti: 'Sayın başkanın eşi terörle mücadele ekibi tarafından gözaltına alındığını, bir gün gözaltına tutuldığını ve bunun üzerinden başkanın tehdit edildiğini duydum.'

İLGİLİ HABER

16 Nisan Referandumu Edip Uğur ve Nurgul Uğur Yıldırım'ın mitinginde birlikte oy istemişlerdi
16 Nisan Referandumu'nda Başbakan Binalı Yıldırım'ın katıldığı Balıkesir mitinginde Edip Uğur eşi Nurgül Uğur ile birlikte platforma çıkıp vatandaşlar'dan 'evet' oyu istemişlerdi..

İstifasını açıklarken konuşan Uğur; "Kendi adıma şunu söylemeliyim. Yolsuzluğunuz yok, FETÖ bağlantınız yok fakat ailenize, evinize kadar ulaşan baskılar, tehdide varan müdaleler var. Bu katlanılacak bir durum olmanın ötesine geçmiştir" ifadelerini kullanmıştı. Kanal D Ana Haber'de yer alan iddiaya göre, Uğur'un bahsettiği "ailenize, evinize kadar ulaşan tehdit" ifadeleri, eşinin gözaltına alınması ile ilgiliydi. 

İLGİLİ HABER
Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin