Bakanlık yalanladı: Habur Sınır Kapısı'nı kapatmadık! Sadece...


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Bakanlık yalanladı: Habur Sınır Kapısı'nı kapatmadık! Sadece...

Sözde Kürdistan'a adım adım gidiliyor.. Türk Dışişleri Bakanlığı'ndan gelen "Referandumu tanımıyoruz. Yok hükmündedir" açıklamasının hemen ardından Habur Sınır Kapısı’nın Türkiye tarafından tek taraflı olarak kapatıldığı gündeme düşmüştü. Ancank Gümrük Bakanı, bunu yalanladı. Bakan "Habur Sınır Kapısı'nı kapatmadık. Güvenlik önlemleri artırıldı" dedi. Açıklama göre Türkiye ve Kuzey Irak'a giriş ve çıkışlarda şuan için bir bir sorun yaşanmıyor..

Takip Et

Sözde Kürdistan hayali kuran Mesud Barzani Kürdistan'a giden adımları bir bir atıyor. Sabah 08:00'da ilk resmi adım atıldı. İlk aşamada Türkmen kenti Kerkük'ü de içeren Irak topraklarının parçalanması neticesinde kurulması planlaran sözde oluşum için Türkiye sınırda teyakkuzda bekliyor. Irak sınır hattında süren askeri tatbikat için sınırda bulunan tanklar yoğun şekilde manevra yapıp savaş pozisyonu aldı. 

HABUR KAPATILDI HABERİ GÜNDEME DÜŞMÜŞTÜ.. KAPANMADI SADECE  ÖNLEMLER ARTIRILDI

Türkiye Habur Sınır Kapısı'nda güvenlik kontrollerini artırdı. Sabah saatlerinde gelen “Habur Sınır Kapısı kapatıldı” iddiasına ilişkin açıklama yapan Gümrük ve Ticaret Bülent Tüfenkci “Habur Sınır Kapısı kapatılmadı. Güvenlik kontrolleri artırıldı” dedi.

İLGİLİ HABER
Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin