Bakan Soylu'dan Genel af açıklaması: Gündemimizde yok


yayincilar/haber-oku/haber-okux60.jpg Kaynak: Haber Oku
Bakan Soylu'dan Genel af açıklaması:  Gündemimizde yok

Katıldığı özel bir televizyon kanalında gündeme dair açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Bahçeli’nin genel af önerisini ilişkin 'Seçim beyannamemizin gündeminde genel af yok. dedi. Bedelli askerlik konusuna da değinen Soylu, 'Seçim sonrası tekrar oturulup konuşulur. İhtiyaçlar gerektiriyorsa, değerlendirilebilir' dedi

Takip Et

Başbakan Binali Yıldırım’ın ardından bedelli askerlikle ilgili bir açıklama da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan geldi. Soylu,”Terörle mücadele ediyoruz, bu kararı vermek kolay değil. Seçim sonrası tekrar oturulup konuşulur. İhtiyaçlar gerektiriyorsa, değerlendirilebilir” dedi.

“26-27 KİLOMETREDE HAT KURUYORUZ”

Kandil’e operasyon hazırlığı ile ilgili de konuşan Bakan Soylu, “Bunlar büyük operasyondur, seçimle alakalı değil. Ortak karar var, terör kaynağında kurutulmalı. İçeride teröristlerin sığınakları ortadan kaldırıldı. 26-27 kilometrede hat kuruyoruz, Kandil uzak hedef değil. Bu bizim için zamanlama meselesidir, zor değil. Ülke için Kandil’in alınması vazgeçilmezdir. Kandil orada durduğu sürece Diyarbakır özgür değildir”

“YAKALADIĞIMIZ İSİMLER VAR”

FETÖ ile mücadele konusunda, “Kendi adamlarını büfelerden aradıklarını tespit ettik. İtiraflar üzerinden yakaladığımız isimler var” diyen Bakan Soylu, “Örgüt Avrupa’yı ikna etme noktasına gelmiş. Yapmamız gereken çok şey var, acımasızca üzerine gidilmeli. Türkiye, işini kesinlikle yarıda bırakmamalı. Cezaevlerinde motivasyonlarını devam ettiriyorlar” dedi.

“GÜNDEMİMİZDE YOK”

Bahçeli’nin genel af önerisini de yorumlayan Soylu, “Seçim beyannamemizin gündeminde genel af yok. MHP’nin beyannamesinde var. Kendi değerlendirmemizde af konusu yok” ifadelerini kullandı

Kaynak: Haber Oku

Youtube Kanalımızı Takip Edin