Bakan Çavuşoğlu Fransa'ya indi! Bahçeli'den eylem kararı!


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Bakan Çavuşoğlu Fransa'ya indi! Bahçeli'den eylem kararı!

DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, referandum çalışmaları kapsamında Fransa’ya gitti. Bu arada MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun Hollanda'da ineceği havaalanında oturma eylemi yapma kararı aldı.

Takip Et

Bugün Hollanda’nın uçuş izni vermediği Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Fransa’ya gitti. Bakan Çavuşoğlu, uçağının Fransa’nın Metz kentine indiğini Twitter hesabından duyurdu.

Fransa'nın Metz şehirine giden Çavuşoğlu, şu ifadeleri kullandı;

"Maalesef skandal üstüne skandal ve tüm insani değerlerin yok olduğu tablodayız Avrupa'nın göbeğinde. Hollanda'nın yaptığı Viyana sözleşmesine yüzde yüz aykırıdır. Viyana sözleşmesine göre burası bizim toprağımız. Bakanlarımız kısıtlama olmadan girebilir ve çıkabilir."

İLGİLİ HABER

"Hollanda'nın yaptığı bırakın ahlaki değerleri, hukuku da tamamen çiğnemektir ve Viyana sözleşmesini ihlal etmektir. Bu çok ciddi bir skandaldır. Her istediğimi yaparım anlayışı varsa biz de altında kalmayız. Karşılığını vereceğiz. 2 gün önce ülkesine giden büyükelçinin dönmesini istemediğimizi söyledik."

"Bunlar Avrupa'yı İkinci Dünya Savaşı öncesine tekrar götürüyorlar. Irkçı faşist siyasetçiler sayesinde Avrupa o günlere doğru gidiyor. Ne yapsalar boş. Bu utanç onların yüzünde kalacaktır. Türkiye bunu unutmayacak. Bunlar olsa olsa ikiyüzlü olur. Demokrasiyle falan alakası yok. Bunların insanları nasıl sömürdüklerini biliyoruz."

MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ'DEN "OTURMA EYLEMİ" AÇIKLAMASI

MHP, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin Avrupa Türk Konfederasyonu Genel Başkanı Cemal Çetin ile yaptığı görüşme sonrası, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun Hollanda'da ineceği havaalanında oturma eylemi yapma kararı aldı.

İLGİLİ HABER


MHP Basın Birimi'nden yapılan açıklamada, "Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli, Avrupa Türk Konfederasyonu Genel Başkanı Cemal Çetin ile yaptığı görüşme sonrasında, Dışişleri Bakanımız Hollanda'da hangi havalananına inmeyi planlıyorlarsa oradaki konfederasyonumuz ve konfederasyonumuza bağlı federasyonlarımız, Hollanda yasalarına uygun olan protesto tavrı olarak oturma eylemi yapma kararı almışlardır" denildi.

 

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin