Atatürk'e hakaret - 'Onları insan olarak değerlendirmek mümkün değil'


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Atatürk'e hakaret - 'Onları insan olarak değerlendirmek mümkün değil'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bursa'da yaptığı konuşmada, Atatürk'e yapılan hakaretlerle ilgili olarak, "Yarın anneler günü. Özellikle Zübeyde hanım ile ilgili çok kötü ithamlar var. O suçlamaları yapan insanları, insan olarak değerlendirmek mümkün değil. Tarihimize bağlıyız, köklerimize bağlıyız. İnsanlarımıza saygı duymak zorundayız. Hele hele anneleri baş tacı etmek zorundayız. Eğer cennet annelerin ayakları altında ise annelere hakaret etmek kadar büyük bir kabahat yoktur" dedi.

Takip Et

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bursa'da, CHP Parti Meclisi üyesi Özkan Yıldız'ın başkanı olduğu kısa adı (SESADER) olan, Sosyal Ekonomik Siyasal Araştırmalar Derneği'nce düzenlenen 'Referandum Sonrası Türkiye Siyasetinde Gelişmeler' konulu çalıştaya katıldı. Crowne Palaza'da yapılan ve aralarında Prof. Dr. Ersin Kalaycıoğlu, Prof. Dr. Nebi Sümer, Prof Dr. Rüstem Erkan, Prof. Dr. Tanju Tosun, Prof. Dr. Ayşe Buğra, Doç Dr. Yunus Emre'nin de bulunduğu 25 akademisyenin katıldığı toplantı basına kapalı olarak gerçekleştirdi.

BÜTÜN ANNELERİN ANNELER GÜNÜNÜ KUTLUYORUM

Çalıştaya verilen arayı değerlendiren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yakında bulunan Merkez Osmangazi İlçesi Dikkaldırım Mahallesi'ne giderek burada vatandaşlar ve esnaf ile kahvede sohbet etti.

Kılıçdaroğlu daha sonra, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin, Merkez Nilüfer İlçesi'nde bulunan Podyum Park'ta açtığı anneler günü temalı kermese katıldı. Kendisini bekleyenler ile hatıra fotoğrafı çektiren Kılıçdaroğlu, kermesi düzenleyen ve katılanlar için, "Onlar aydınlık Türkiye için mücadele ediyorlar. Bütün annelerin anneler gününü yürekten kutluyorum" dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu son dönmede Atatürk'e yapılan hakaretlerin sayısındaki artışın söylenmesi üzerine yaptığı konuşmada, "Yarın anneler günü. Özellikle Zübeyde hanım ile ilgili çok kötü ithamlar var. O suçlamaları yapan insanları, insan olarak değerlendirmek mümkün değil. Tarihimize bağlıyız, köklerimize bağlıyız. İnsanlarımıza saygı duymak zorundayız. Hele hele anneleri baş tacı etmek zorundayız. Eğer cennet annelerin ayakları altında ise annelere hakaret etmek kadar büyük bir kabahat yoktur" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı daha sonra çalıştayın yapıldığı otele geçti.
 

DHA
Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin