Atanamayan genç öğretmen Merve Çavdar, intihar etti


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Atanamayan genç öğretmen Merve Çavdar, intihar etti

Son dakika.. 2014 yılında Sosyal Bilimler Öğretmeni olarak mezun olan 25 yaşındaki Merve Çavdar, atanamadığı için çok sevdiği mesleğine bir türlü kavuşamadı.. Talihsiz öğretmen her sabah olduğu gibi bu sabah da 'iş aramaya gidiyorum' diyerek evden ayrıldı. Merve öğretmen Aydın'ın İncirliova İlçesi Güzelçamlı sahiline geldiğinde intihar ederek hayatına son verdi.. Merve öğretmenin işsizlik ve geçim sıkıntısı nedeniyle bunalıma girdiği öğrenildi.. Acı haberi alan genç öğretmenin yakınları sinir krizi geçirdi.. Gamze öğretmen de atanamayan ve girdiği bunalım nedeniyle hayatına son vermek durumunda kalan diğer öğretmenlerimiz gibi artık, 'cennete atandı!' Genç öğretmenin intiharı akıllara, Denizli Acıpayam İlçe Milli Eğitim Müdürü'nün WhatsApp grubuna, henüz sınav bile yapılmadan öğretmen atamalarının yapıldığını gösteren, 'torpil listesi'ni getirdi..

Takip Et

Olay, bugün saat 17.00 sıralarında Güzelçamlı Mahallesi sahilinde meydana geldi. 2014 yılında Sosyal Bilimler Öğretmeni olarak mezun olan Merve Çavdar, iddiaya göre atanamayınca bunalıma girdi. Bugün sabah saatlerinde evden 'iş bulmaya gidiyorum' diyerek çıkan Çavdar, Güzelçamlı sahiline geldiğinde intihar etti.

Merve Çavdar Atanamayan genç öğretmen hayatına son verdi

GENÇ ÖĞRETMEN'İN CANSIZ BEDENİ KIYIDA BULUNDU

Kıyıda bir kadının hareketsiz yattığını gören vatandaşlar durumu sağlık ve jandarma ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri yaptığı kontrolde Öğretmen Merve Çavdar'ın hayatını kaybettiğini belirledi.

Genç öğretmenin cesedi, savcının olay yerindeki incelemelerinin ardından otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi. 

İLGİLİ HABER

"TORPİL LİSTESİ!"

Merve Öğretmenin intiharı akıllara, Denizli Acıpayam İlçe Milli Eğitim Müdürü'nün WhatsApp grubuna, henüz sınav bile yapılmadan öğretmen atamalarının yapıldığı gösteren, 'torpil listesi'ni getirdi.. 

ATANAMAYAN VE MELEK OLAN (İNTİHAR EDEN) ÖĞRETMENLERİMİZ

Gamze Filiz Arslan, 2002 yılında Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kimya Bölümü’nden umut dolu bir öğretmen olarak mezun olmuş, eğitim vereceği çocuklarına kavuşmayı ve kendisine bir yaşam kurmayı hayal ediyordu. KPSS’ye girdi, puanı iyiydi. İlk tercih Güneydoğu ve Doğu illeriydi. Olmadı, atanamadı! Bir yıl geçti, atanamadı. İki yıl geçti atanamadı, üç yıl geçti atanamadı. Öğretmendi ama öğretmen olamıyordu. Son çare İstanbul’da bir dersanede iş buldu. Kısa bir süre sonra buradan da çıkarıldı. Memleketi Sinop’a döndü. Yeniden KPSS’ye hazırlanmaya başladı. Ve ne olduysa oldu, evinde av tüfeği ile yaşamına son verdi. Sinop’tan onun ölüm haberi gelirken bir atanamayan öğretmen intiharı da Aydın’dan 33 yaşındaki Alim Koç’tan geldi. Bu iki ölüm haberinin tarihi 2014…

Gamze Filiz Arslan – Alim Koç

Sinop’lu Gamze Filiz Arslan ve Aydınlı Alim Koç öğretmenlerin atanamadıkları için bunalıma girip canlarına kıydıkları gün, Aydınlı Merve Çavdar okuldan öğretmen olarak büyük umutlarla mezun olmuştu. Maalesef Merve öğretmen de tıpkı mezun olduğu gün yaşamlarına son veren iki meslektaşının çaresizlik yolundan gitti.

 

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin