Hakkari'de güdümlü füzeyle saldırı: 1 şehit 5 asker yaralı


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Hakkari'de güdümlü füzeyle saldırı: 1 şehit 5 asker yaralı

Son dakika. Hakkari'de bölücü terör örgütü mensuplarının hain saldırısı sonucu Piyade Sözleşmeli Er Miraç Gürhan şehit oldu, 5 kahraman askerimiz de yaralandı.. Çukurca ilçesindeki askeri üs bölgesine PKK'lı teröristlerce sınırın Irak tarafından güdümlü füzelerle saldırdığı belirtildi.. Hain saldırı sonrası teröristlerin etkisiz hale getirilmeleri için operasyon başlatıldı.

Takip Et

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde PKK'lı teröristlerce üs bölgesine sınırın Irak tarafından düzenlenen saldırıda bir asker şehit oldu, 5 asker yaralandı.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Güven Dağı'nda bulunan askeri üs bölgesine PKK'lı teröristlerce sınırın Irak tarafından saldırı gerçekleştirildi.

GÜDÜMLÜ FÜZELER KULLANILDI!

Güdümlü füze ile gerçekleştirildiği değerlendirilen saldırıda bir asker şehit düştü, 5 asker yaralandı.

Şehit Piyade Sözleşmeli Er Miraç Gürhan

ŞEHİDİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Malatya nüfusuna kayıtlı 23 yaşındaki Şehit Piyade Sözleşmeli Er Miraç Gürhan’ın ayrı yaşayan babası Yasin Gürhan ve annesi Serpil Canbay’a acı haber verildi.

İlk olarak şehidin Zafer Mahallesi Mehmet Buyruk Caddesi'ndeki anne evine giden askeri görevliler, anneye şehadet haberini duyurdu. Haberin duyulmasının ardından şehidin oturduğu binaya Türk bayrağı asıldı. Şehit Miraç Gürhan’ın naaşının yarın Malatya’ya getirileceği ve öğle namazının ardından toprağa verileceği öğrenildi.

Şehit Piyada er Malatya
 

Şehidin annesinin oturduğu apartmana dev Türk bayrakları asıldı. Şehidin akrabaları, yakınları ve komşuları da acı haber üzerine eve geldi.

Bekar olan şehidin anne ve babasının ayrı yaşadığı öğrenildi.

TSK’DAN AÇIKLAMA
TSK’dan yapılan açıklamada, “1 Şubat 2018 tarihinde Hakkâri Çukurca Güvendağı Üs bölgesine bölücü terör örgütü mensupları tarafından gerçekleştirilen saldırı sonucunda bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 5 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz. Türk Silahlı Kuvvetleri asil Türk milletinden almış olduğu güç ile tüm terör örgütleriyle mücadelesine en son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir” denildi.

Yaralı askerler helikopterle Hakkari Devlet Hastanesine kaldırıldı. Bölgede teröristlere yönelik operasyon sürüyor.

 

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin