Ankara Valiliğinden 'adalet' yürüyüşü açıklaması


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Ankara Valiliğinden 'adalet' yürüyüşü açıklaması

Son dakika gelişmesi, Ankara Valili saat 11.00'da Güvenparkta başlayacak büyük 'Adalet' yürüyüşü öncesi bir açıklama yaptı.. Yapılan açıklamada, Alınacak kurallara uyulması zorunlu. Korteje makul sayıda kişi katılacak. Güzergâh üzerinde miting düzenlenemeyecek. denildi..

Takip Et

Ankara Valiliği, CHP’nin saat 11:00’de Güven Park’tan başlatacağı adalet yürüyüşü ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada “Korteje makul sayıda kişi katılacak. Yürüyüş E-5 Karayolu üzerinde yapılacak. Alınacak kurallara uyulması zorunlu. Güzergâh üzerinde miting düzenlenemeyecek.” denildi.

VALİLİKTEN ANKARA 'ADALET' YÜRÜYÜŞÜ AÇIKLAMASI

"Yapılacak etkinlikte kamu düzeninin, kamu güvenliğinin, trafik düzeninin ve toplantıya katılanların güvenliğinin sağlanması esastır. Bu amaçla, alınacak güvenlik tedbirlerine etkinliği düzenleyen ve katılanların uyması zorunludur. Katılımcılar, Güvenpark'taki toplanma alanına üst araması yapılarak alınacaktır. Yürüyüşün Ankara ili sınırları içerisindeki kısımlarında katılımcıların güvenliğini ve trafik düzenini sağlamak amacıyla korteje, Valiliğimize bildirilen makul sayıdaki kişi katılabilecektir. İl merkezinden sonra yürüyüşe devam edecek olanlar, güvenlik kuvvetlerince kendilerinin tanınabilmesi ve güvenliklerinin sağlanabilmesi için pazu bandı, yelek ve yaka kartı kullanacaktır."

İLGİLİ HABER

E-5 KARAYOLU GÜZERGAHI TAKİP EDİLEBİLECEK

Açıklamada, yürüyüş güzergahı olarak Ankara ili sınırları içinde E-5 Karayolu güzergahının takip edileceği duyuruldu. 
Güzergahta bulunan yerleşim yerlerinde miting ve benzeri etkinlikler yapılamayacağı vurgulandı. 
Yürüyüş sırasında varsa kaldırımlar, yoksa banketlerin kullanılacağı bildirilen açıklamada, taşıtların seyrine mani olacak ve trafik güvenliğini tehlikeye düşürecek şekilde yola girilemeyeceği kaydedildi. Valilik açıklamasında, katılımcıların can güvenliği ve trafik düzeninin sağlanması için hava kararmadan önce yürüyüşün günlük olarak sonlandırılacağı aktarıldı.

İLGİLİ HABER
Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin