Ankara İstanbul başta 6 ilde HDP terör baskını: 118 gözaltı


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Ankara İstanbul başta 6 ilde HDP terör baskını: 118 gözaltı

Türkiye genelinde bölücü terör örgütü PKK'nın siyasi kanadı HDP'ye yönelik terör baskınları devam ediyor.. İstanbul, Ankara, Adana, Manisa, Hakkari ve Mersin'de HDP'nin il ve ilçe yöneticilerine yönelik terör operasyonlarda 118 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında HDP'nin belediye başkanları ve il başkanları da bulunuyor..

Takip Et

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sabahın erken saatlerinde HDP’ye yönelik eş zamanlı operasyon düzenledi.

İL VE İLÇE BİNALARINA BASKIN YAPILDI

Habertürk'ten Nihat Uludağ'ın aktardığı bilgilere göre, HDP il başkanlığı binasına giren polis ekipleri arama yapıyor. Yapılan operasyonlarda aralarında HDP il başkanı Aysel Güzel'in de bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı.

Çok sayıda adrese yapılan baskınlarda aramalar devam ediyor.

ANKARA'DA HDP İL BAŞKANI İLE BİRLİKTE  17 KİŞİ GÖZALTINDA

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yürütülen bir soruşturma kapsamında, bazı adreslere operasyon düzenledi. Aralarında HDP Ankara İl Başkanı İbrahim Binici, Mamak İlçe Başkanı ile bazı il ve ilçe yöneticilerinin de bulunduğu 17 kişiyi gözaltına alındı. Şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyet müdürlüğüne götürüldü.

ADANA'DA 25 KİŞİ GÖZALTINDA

Edinilen bilgiye göre, Adana İl Emniyet Müdürlüğü Teröre Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK üyesi oldukları ve örgüt propagandası yaptıkları iddia edilen şüphelilere yönelik operasyon düzenledi. Adana merkez ilçeleriyle Ceyhan ilçesinde değişik adreslere eş zamanlı düzenlenen operasyonda, aralarında HDP Adana İl Başkanı Hüseyin Beyaz, HDP merkez ilçe ve Ceyhan ilçe başkanları, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleriyle mahalle temsilcilerinin bulunduğu 25 kişi gözaltına alındı.

MANİSA'DAKİ OPERASYONDA DA 5 HDP'Lİ  GÖZALTINDA

Alınan bilgiye göre, Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, Manisa'da terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik daha önceden belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında HDP Manisa İl Başkanı A.E, HDP Salihli İlçe Başkanı A.M. ve A.D, A.O. ve M.B. gözaltına alındı.

MERSİN'DE 51 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Mersin'de HDP İl ve ilçe yöneticilerinin de aralarında olduğu 51 kişi gözaltına alındı.

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, haklarında gözaltı kararı verilen şüphelilerin yakalanması için Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri bazı adreslere operasyon düzenledi.

Operasyonda aralarında HDP il ve ilçe yöneticilerinin de bulunduğu 51 kişi gözaltına alındı.

Öte yandan, soruşturma kapsamında HDP'li Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk ile HDP Mersin İl Başkanı Sadun Doğan'ın de arasında olduğu bazı isimlerin de arandığı öğrenildi.

HDP HAKKARİ İL EŞ BAŞKANI GÖZALTINDA

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari İl Eş Başkanı Evin Konur gözaltına alındı.

Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, terörle mücadele ekipleri dün gece bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda HDP Hakkari İl Eş Başkanı Evin Konur ile DBP eski İl Başkanı Zübeyde Bor gözaltına alındı. Gözaltına alınan Konur ve Bor'un emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin