Bu da Ankara ve Anıtkabir'e 'ihanetin' görüntüsü


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Bu da Ankara ve Anıtkabir'e 'ihanetin' görüntüsü

Dev gökdelenler ve altyapı gibi diğer tüm yapılaşmalarda 'ihanet' edilen İstanbul’un ardından, Ankara'da da 'ihanet' gözler önüne serildi.. Başkent’in ve Türkiye'nin en önemli yapıtı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir, dev gökdelenlerin çirkin görüntüsüyle gölgelendi.. Fotoğraflar İstanbul'dan sonra Ankara'da 'ihanetin' belgesi olarak tarihe düştü..

Takip Et

İnşa edilen dev gökdelenlerle İstanbul’un siluetinin değişmesi sık sık gündeme gelirken, Ankara’nın siluetinin de dev gökdelenlerle değiştiği ortaya çıkarken Ankara'daki ihanetin boyutunu gözler önüne seriyor..

Habertürk'ün haberine göre; yüksek binaların özellikle Çukurambar, Söğütözü bölgesinde yükselmesiyle birlikte, Başkent’in siluetinde gözle görülür bir değişiklik oldu. Ankara’nın merkezi olarak kabul edilen Ulus’tan bakıldığında, Anıtkabir’in gökdelenlerin arasında kaldığı görülüyor.

Ankara Silüeti ve büyük ihanet
Başkent Ankara'nın merkezinde yeşil kalmış ender alanlardan biri olan Anıtkabir yerleşkesi, arkasında çok katlı gökdelenler.

Ankara Silüeti ve büyük ihanet

Anıtkabir Koruma Amaçlı İmar Planı, Anıtkabir’in yakın çevresini oluşturan Anıttepe, Yücepe, Tandoğan, Beşevler ve Bahçelievler’deki yapıların, anıtın yüksekliğini aşamayacağını öngörüyor. Yüksek yapıların yer aldığı bölge ise bu yasağın dışında kalıyor.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin