Anadolu Ajansı’ndan zamlara 'yumuşak geçiş, sert geçiş' farkı!


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Anadolu Ajansı’ndan zamlara 'yumuşak geçiş, sert geçiş' farkı!

Türkiye'de bir klasik haline gelen yeni yıl zamları rutin olarak her yıl kabul görmüş bir durum haline geldi. Bu durumun ise devletin bazı kurumlarında ele alış ve vatandaşa sunum tarzı ile daha yumuşak ve hissettirmeden değerlendiriliyor.. Sosyal medyada vatandaşlar zam haberlerini veriş üslubundan dolayı Anadolu Ajansı'na (AA) tepki gösterdi. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ücretinin 7 TL'ye çıkarılmasını 'fiyat güncellemesi' olarak duyuran ajans İzmir'de toplu taşıma ve suya yapılan zamları 'zam' başlığı ile duyurdu.

Takip Et

2016 birbirinden acı olaylar ve zamlarla veda etti. Yılın en son zammı ise İstanbul’daki 15 Temmuz Şehitleri ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri’ne yapıldı. 15 Temmuz Şehitleri Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri’ndeki geçiş ücretleri 4.75 TL’den 7 TL’ye çıkarıldı. Devletin Resmi Ajansı Anadolu (AA) Ajansı bu haberi 31.12.2016 tarihinde okurlarına ‘Otoyol ve boğaz köprüleri geçiş ücretlerinde güncelleme’ başlığı ile duyurdu.

İstanbul Köprü ve ulaşım fiyat güncellemesi, ZAM

İzmir Belediyesi de 16.12.2016 tarihinde toplu taşıma ücretlerine yüzde 8.3 zam yaptı. Zamla birlikte tam bilet 2.60 TL, öğrenci 1.50 TL oldu. Anadolu Ajansı bu haberi ise okurlarına ‘İzmir’de ulaşıma zam’ başlığı ile duyurdu.

İzmir'de ulaşıma zam Anadolu Ajansı
İzmir’de daha önce suya yapılan zam da Anadolu Ajansı tarafından ‘fiyat güncellemesi’ başlığı ile değil ‘zam’ başlığı ile duyurulmuştu.

İzmir'de suya zam yapıldı

Sosyal medya üzerinden AA’ya tepkiler çığ gibi artıyor.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin