TC Kültür Bakanı Ersoy 'Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u işgal ettikten sonra' dedi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy katıldığı canlı yayında Beyoğlu Kültür Yolu Projesi’ni anlatırken “Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u işgal ettikten sonra..." ifadesini kullandı.. Bakan Ersoy'ın sözleri sosyal medyada gündem olurken, 'Bu sözü muhalefetten bir isim söyleseydi vatan haini ilan edilirdi' yorumları yapıldı.


© Haber Oku

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy katıldığı canlı yayında Beyoğlu Kültür Yolu Projesi’ni anlatırken “Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u işgal ettikten sonra..." ifadesini kullandı ve sonradan sehven olduğunu açıkladı.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Yazıcı, Bakan Ersoy’un yanlışı kabul ettiğini belirterek, bunu muhalefetten birisi söyleseydi ‘vatan haini’ ilan edileceğini vurguladı Twitter hesabından paylaşımda bulunan Yazıcı, şunları kaydetti:

TC Kültür Bakanı 'Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u işgal ettikten sonra' dedi

“Bu tarz ifadeler sehven söylendiyse sonra düzeltilebilir, sayın Bakan da düzeltmiş; fakat bu durum, herkes için geçerli olmalıdır. Hâl böyleyken; muhalefetten gelen herhangi bir cümleyi cımbızlayıp, sözde darbe iddiaları ile ülke gündemini 'işgal etmek' iki yüzlülük değil midir?”

“Bu sehven olduğu anlaşılan lafı, iktidar bloğu hariç herhangi bir partinin mahalle teşkilatının bir üyesi dahi söyleseydi; o parti 7/24 linç edilip, ‘vatan haini’ ilan edilirdi! İktidar yaparsa iyi, doğru, meşru, haklı; muhalefet yaparsa kötü, yanlış, gayr-i meşru, haksız!”

Analitik veriler için çerezleri kullanmaktayız. Daha Fazla Bilgi