Tahşiyecilere kumpas davasında karar: Sanıklara ceza yağdı

'Tahşiyeciler grubu'na kumpas kurdukları iddiasıyla aralarında kapatılan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ile eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer, Yurt Atayün'ün de bulunduğu 23'ü tutuklu 33 sanığın yargılandıkları davada karar çıktı. Mahkeme, Hidayet Karaca’ya toplam 31, Yurt Atayün'e toplam 25 yıl ve Ali Fuat Yılmazer hakkında ise 16 yıl hapis cezası verdi..


©

Son dakika haberi! 
FETÖ'nün ''Tahşiyeciler grubuna'' kumpas kurduğu iddiasıyla elebaşı Fetullah Gülen ile kapatılan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve eski emniyet müdürlerinin de bulunduğu 33 sanığın yargılandığı davada sanıklara ceza yağdırdı..

Mahkeme, Hidayet Karaca’nın “Silahlı terör örgütü yöneticili” suçundan 18 yıl, “Resmi belgede sahtecilik” suçundan 9 yıl, “İftira” suçundan da 4 yıl olmak üzere toplam 31 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.
Yurt Atayün hakkında da, “Silahlı terör örgütü üyeliği” suçundan 12 yıl, “Resmi belgede sahtecilik” suçundan 9 yıl, “İftira” suçundan da 4 yıl olmak üzere 25 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Eski emniyet müdürü Ali Fuat Yılmazer hakkında ise, “Silahlı terör örgütü üyeliği” suçundan 12 yıl, “İftira” suçundan 4 yıl olmak üzere 16 hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.
Diğer sanıklar hakkında da benzer suçlardan değişen oranlarda hapis cezasına hükmedildi.

EKİZOĞLU'NUN DOSYASI AYRILDI
Mahkeme, Gülen ve eski emniyet müdürü Mutlu Ekizoğlu'nun ifadesi alınamadığı için dosyasının ayrılmasına karar verdi.

TAHŞİYECİLER GRUBU NEDİR KİMDİR LİDERİ KİMDİR?

Tahşiyeciler veya Tahşiye grubu, "Molla Muhammed Doğan el-Kersî" olarak bilinen Vartolu Mehmet Doğan adında bir emekli imamın lideri olduğu Nurculuk kökenli bir cemaattir. Said Nursî'nin ilk talebesi Hulusi Yahyagil'in talebesi olan Doğan, Fethullah Gülen Cemaati ile görüş ayrılığı içindedir.


Tahşiyeciler grubu lideri emekli imam Mehmet Doğan

TAHŞİYECİLER KİMDİR? 

Tarih 22 Ocak 2010'u gösterirken El Kaide örgütüne yönelik Türkiye çapında yapılan operasyonlarda 122 kişi gözaltına alınmıştı. Operasyon sonrasında yapılan ilk mahkemede tüm sanıklar serbest kalırken örgüt evlerinde 2 adet el bombası, fişekler ve krokilerin bulunduğu belirtiliyordu. 

İşte tüm tartışma da bu noktada başladı. İddialara göre yapılan operasyon El Kaide operasyonu değil 'Taşhiyeciler' olarak bilinen cihatçı bir gruba yönelikti. Kökeni tıpkı Gülen cemaati gibi Nurculuk olan Taşhiyecilerin Gülen cemaati ile ters düştükleri noktalar vardı: Dinler arası diyalog gibi...

Polisin tespitlerine göre, Fethullah Gülen, 6 Nisan 2009 günü Herkul.org sitesinde yayınlanan "İrtica paranoyası" adlı konuşmasında 'Tahşiye'den bahsetti. Bu konuşmanın ardından 8 Nisan 2009'da Zaman Gazetesi'nde, "Terör örgütü üretenler yeni tezgah peşinde" manşetiyle yayınlanan yazıda da 'tahşiye' tehlikesine dikkat çekildi. Dün ifade veren ve dönem Zaman'da yazan Hüseyin Gülerce de 'Gülen Hocaefendi'nin sözünü ettiği tehlikenin nasıl şaşkınlıkla karşılandığına ve önemine dikkat çeken bir yazı yazdı.

Analitik veriler için çerezleri kullanmaktayız. Daha Fazla Bilgi