Son dakika: Volkswagen Türkiye yatırımını 'şimdilik' iptal etti

Son dakika.. Manisa'da dev bir otomotiv fabrikası yatırımına hazırlanan Alman otomotiv devinin bu kararından şimdilik vazgeçtiği bildirildi.. Türkiye'de fabrika açma planlarını askıya aldığını açıklayan Volkswagen'den sürece ilişkin yeni bir açıklama daha geldi. Volkswagen Marka Üretim Müdürü Andreas Tostmann, "Volkswagen’in Türkiye tesisi için alternatif planı yok" açıklamasında bulundu.


© Haber Oku

Son dakika: Alman otomotiv devş Volkswagen, Türkiye yatırımının geçici bir süreliğine askıya alındığını açıkladı.

Alman basınında otomotiv devi Volkswagen’in Türkiye’nin Suriye’ye düzenlendiği sınır ötesi operasyondan dolayı yatırımını erteleyeceği haberleri üzerini şirketten açıklama yapıldı. Proje hakkında Wolfsburg’ta açıklamada bulunan Volkswagen Üretim Müdürü Andreas Tostmann, "Volkswagen Grubu şu anda yeni bir yer aramıyor. Şu anda alternatif konum planları yapma sürecinde değiliz. Karar beklemede ve dikkatli bir şekilde gelişmeleri takip ediyoruz" dedi.

Almanya'nın Türkiye'deki yatırımını ertelemesi sonrasında Bulgaristan ve Sırbistan gibi bu yatırıma talip olan ülkelerden Alman devini ikna etmek için yeni hamleler gelmişti. 

Volkswagen 15 Ekim'de yaptığı açıklamada Türkiye'nin Suriye'deki askeri operasyonuna yönelik uluslararası eleştirilerin ardından Türkiye'de bir otomobil fabrikası kurma kararını ertelediğini söylemişti.

 

Analitik veriler için çerezleri kullanmaktayız. Daha Fazla Bilgi