Son dakika: İmamoğlu'ndan AKP'ye veto

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, kreş yapımını engellemek için AKP Grubunun çoğunluk oyu ile aldığı Meclis kararını veto etti. AKP Grubu, İBB’nin 'Yuvamız İstanbul 150 Mahalleye 150 Kreş' projesi kapsamında kreş yapmak istediği Arnavutköy’deki parseli geçen ay, meclis çoğunluğunu kullanarak "Meydan Alanına” almıştı.


© Haber Oku

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Arnavutköy Merkez Mahallesi 160 parselle ilgili geçen ay alınan meclis kararını, “yeniden görüşülmek üzere” Meclise iade etti. İade kararı, İBB Meclisi’nin şubat ayı gündeminde yer aldı.

İBB yönetimi söz konusu parsele, “Yuvamız İstanbul 150 Mahalleye 150 Kreş” projesi kapsamında kreş yapmak istiyordu.

Son dakika: İmamoğlu'ndan AKP'ye veto

DOSYANIN GEÇMİŞİ
İBB’nin yeni yönetimi, “150 Mahalleye 150 Kreş” projesi kapsamında söz konusu parsel için hazırladığı imar planı değişikliği teklifi ilk olarak, 12 Aralık 2019 tarihinde İBB Meclisi’nde gelmişti. İBB Meclisi’nde çoğunluğu elinde bulunduran AKP Grubu, İBB yönetiminin kreş yapımı ile ilgili teklifini Meclis’te değiştirdi. Kreş yapılması istenen parseli park alanına aldı.

Son dakika: İmamoğlu'ndan AKP'ye veto


İGDAŞ’IN İTİRAZI
Seçimden kısa süre önce İGDAŞ’a satılan söz konusu parselle ilgili yapılan plan değişikliğine, İGDAŞ itiraz etmiş, itirazı AKP oylarıyla reddedilen İGDAŞ mahkemeye başvurmuştu. İstanbul 13. İdare Mahkemesi de imar planı değişikliğini iptal etmişti.

YENİ PLAN HAZIRLANDI
İBB yönetimi, plansız kalan 160 parsel için yeni bir plan hazırlayıp İBB Meclisi’ne sunmuş, Meclis yeni planı 13 Ocak 2022 tarihinde görüşmüştü., “Sosyal Tesis Alanı” olarak hazırlanan yeni plan teklifini de AKP Grubu değiştirmiş, daha önce park alanına aldığı parseli AKP Grubu bu kez de “Meydan Alanı’na” alanına alarak kreş yapımına bir kez daha engel olmuştu.


Parsel, 2019 seçimlerinden 4 ay önce, 21 Kasım 2018’de alınan bir Meclis kararı ile İGDAŞ’a 29 milyon 260 bin TL’ye satılmıştı.

Analitik veriler için çerezleri kullanmaktayız. Daha Fazla Bilgi