Son dakika: Hükümetin kamu çalışanlarına verdiği zam teklifi belli oldu

Son dakika haberi.. Yüz binlerce kamu çalışanının gözü toplu iş sözleşmesinde. Türk-İş, taşeron işçilerin de sözleşme kapsamına alınmasını istedi... Hükümet merakla beklenen teklifi açıkladı. Hükümet 2019'ın ilk 6 ayı için yüzde 5 ikinci 6 ay için yüzde 4 teklif etti. Türk-İş Başkanı Ergün Atalay konu hakkında yaptığı açıklamada '3500 TL alanlar için 60 TL zam teklif edildi. Bu teklifin kabul edilebilir bir yanı yok' açıklamasını yaptı. Hükümetin 'zam' teklifi kabul edilmedi.


© Haber Oku

Kamudaki yaklaşık 200 bin işçinin 2019-2020’deki ücret zammının belirleneceği Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde hükümetin teklifi belli oldu. Hükümet 2019’un ilk 6 ayı için yüzde 5 zam teklif etti.

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay konu hakkında yaptığı açıklamada “3500 TL alanlar için 60 TL zam teklif edildi. Bu teklifin kabul edilebilir bir yanı yok” açıklamasını yaptı.

Son dakika: Hükümetin kamu çalışanlarına verdiği zam teklifi belli oldu

TÜRK-İŞ NE TEKLİF ETMİŞTİ: YÜZDE 15
Hükümet ve Türk-İş yetkilileri arasındaki ilk görüşmede Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, 2019 Dönemi Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmesi’ne dair taleplerini Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a sunmuştu.

Türk-İş’in, tüm kamu işçilerine seyyanen brüt 300 lira zam, ilk altı ay yüzde 15, ikinci, üçüncü ve dördüncü altı aylarda enflasyon artı 3 puan refah payı talep etmişti.

Analitik veriler için çerezleri kullanmaktayız. Daha Fazla Bilgi