Son dakika: Hollanda'da silahlı saldırı: Ölü ve Yaralılar var

Hollanda'nın Utrecht kentinde tramvay istasyonunun çevresinde silahlı saldırı meydana geldi. Olayda ilk belirlemelere göre 3 kişi öldü, 9 kişi de yaralandı. Hollanda hükümeti olayın bir terör saldırısı olabileceği ihtimali üzerine olağanüstü toplandı. Hollanda polisi saldırıyla ilgili 37 yaşındaki Türkiye doğumlu, Gökmen Tanış'ın resmini kamuoyuyla paylaştı ve "Sakın yaklaşmayın görünce polisi arayın" uyarısı yaptı. İşte Hollanda'daki korkutan olayın detayları...


© Haber Oku

Son dakika haberi.. Hollanda'da bir tramvay istasyonunda silah sesleri yükseldi..

Reuters'ın son dakika haberine göre Hollanda'nın Utrecht kentinde silahlı saldırı meydana geldi. Yerel basına ve sosyal medyaya yansıyan bilgiye göre bir evin balkonuna çıkan silahlı bir saldırgan, evin yakınından geçen tramvaya rast gele ateş açtı.

Son dakika: Hollanda'da silahlı saldırı

Sabah saatlerinde meydana gelen olay sonrasında tramvay istasyonunun bulunduğu 24 Ekim Meydanı’nın kapatıldığı açıklandı. Hollanda Başbakanı Rutte, teyakkuz halinde olduklarını açıklarken yerel basın da terörle mücadele ekiplerinin yaşanan saldırı sonrasında bir kriz toplantısı yaptıkları aktardı. Hollanda polisi ise olayın terör saldırısı olabileceğini aktardı. Hollanda Başbakanı Rutte, hükümeti acil toplantıya çağırdı. Başbakan Mark Rutte yaşanandan dolayı çok endişeli olduğunu da sözlerine ekledi.

Silahlı saldırı sebebiyle kentte raylı sistem ulaşımına geçici bir süre için ara verildi. 24 Ekim Meydanı'nda bulunan bir tramvay istasyonu polis tarafından kordonla çevrildi.

Bir evin balkonundan tramvaya ateş açtığı iddia edilen şahıs. Saldırgana ve o anlara ait olduğu öne sürülen görüntü sosyal medyada paylaşıldı

Silahlı saldırganın olay yerinden kaçtığı aktarıldı. Polis ve anti-terör timi bölgede operasyon başlattı. Bölgenin iki helikopterle mercek altına alındığı bildirildi. 

EN AZ 7 KİŞİ YARALANDI

Hollanda polisi adına açıklama yapan sözcü Josst Lanshage, “Tramvayda birkaç el ateş edildi ve birçok insan yaralandı. Helikopter yaralılar için geldi fakat henüz saldırgan yakalanmadı” ifadesini kullandı. Yaralananların kimliği açıklanmazken yerel TV kanalı RTV Utrecht, görgü tanıklarının ifadesine göre yerde ağır yattığını seyircilerine aktardı.

Görgü tanıkları en az 7 kişinin yaralandığını açıklarken Utrecht Üniversitesi Tıp Fakültesi, saldırıda yaralananlar için ayrı bir bölüm açıldığını duyurdu. Hollanda polisi, 1 kişinin yaşamını yitirdiğini açıklarken, polis saldırganın kaçtığını belirtti. Yetkililer, bölgedeki okullara, “Kapılarınızı kilitleyin” çağrısında bulundu.

Bir evin balkonundan tramvaya ateş açtığı iddia edilen şahıs. Saldırgana ve o anlara ait olduğu öne sürülen görüntü sosyal medyada paylaşıldı

‘BÜYÜK SİLAHLA ATEŞ ETMEYE BAŞLADI

Öte yandan ülkenin çok okunan gazetelerinden De Telegraaf’a konuşan Jimmy De Koster isimli bölge sakini, “Ben o sırada 24 Ekim Meydanı’ndaki ışıkta bekliyordum. Yerde yatan bir kadın gördüm, herhalde 20-35 yaş arasındaydı. ‘Ben bir şey yapmadım’ diye bağırıyordu” ifadesini kullandı. NRC gazetesine konuşan bir görgü tanığı, tramvayda bir erkeğin aniden ayağa kalktığını ve “büyük bir silahla” etrafa ateş etmeye başladığını söyledi. Görgü tanığı şunları anlattı: “Tramvayın arkasındaydım. Koltuklarda oturan insanlara nişan alıyor gibiydi. Kondüktör hemen kapıyı açmadı. Yanımdaki iki genç pencereyi tekmeleyerek açtı. ben de oradan dışarı kaçtım. Birçok kişi böyle kurtuldu.”

Son dakika: Hollanda'da silahlı saldırı
Son dakika: Hollanda'da silahlı saldırı
Son dakika: Hollanda'da silahlı saldırı
Son dakika: Hollanda'da silahlı saldırı
Son dakika: Hollanda'da silahlı saldırı: Ölü ve Yaralılar var
Analitik veriler için çerezleri kullanmaktayız. Daha Fazla Bilgi