Pakdemirli'nin 'motoru yok' dediği uçaklar gösteri yaptı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin 'Üçünün motoru yok. Diğer üçü de kullanılamaz halde..' dediği, siyasete alet olmuşlar diye itham ettiği Türk Hava Kurumu’nun yangın söndürme uçakları ‘kullanıma hazır halde’ gösteri yaptı. O anlar ise böyle görüntülendi.


© Haber Oku

Bakan Pakdemirli'nin 'motoru yok, uçamazlar..' dediği THK yangın söndürme uçakları, 'uçarken ve su boşaltırken' görüntülendi

CHP Ankara Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Gamze Taşçıer görüntüleri sosyal medya hesabı üzerinden paylaşarak “Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli’nin burun kıvırdığı THK’nın yangın söndürme uçaklarından ikisinin az önceki uçuş ve su boşaltma anları bu. Ormanlar cayır cayır yanarken THK’dan yardım alınmamasının izahı yok!” sözleriyle paylaştı.

Daha önce de gerek yurt içi gerek yurt dışı yangınlarda kullanılan uçakların ikisi bu sabah hangarlarından çıkarıldı ve uçuşa geçerek tatbikat yaptı.

İzmir’de üç gün süren orman yangınında 500 hektarlık alan kül olmuş, yangına Türk Hava Kurumu uçakları Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin ‘onay’ vermemesi üzerine müdahalede bulunmamıştı.

Analitik veriler için çerezleri kullanmaktayız. Daha Fazla Bilgi