Liseli gençlerin uygunsuz görüntülerini kaydeden polisler görevden alındı

Giresun'da bir sahilde liseli oldukları iddia edilen iki gencin uygunsuz görüntüleri, yine iddiaya göre bir polis tarafından kaydedildi. Sosyal medyada paylaşılan video, kısa sürede gündeme otururken görüntülerin kaydedilmesi ve paylaşılmasına tepki yağdı. Videonun ortaya çıkmasının ardından harekete geçen Giresun Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, görüntülerle ilgisi olduğu tespit edilen 2 polis memurunun görevden uzaklaştırıldığı ifade edildi.


© Haber Oku

Cep telefonu kamerası ile kaydedilen görüntülerde; bir kız kız ile yine genç bir erkek, sahilde uygunsuz bir şekilde yakalanıyor.

UYGUNSUZ ŞEKİLDE YAKALANDILAR

Polis olduğu öne sürülen iki kişi, görüntü kaydetmeye başlayarak gençlerin yanına gidip duruma el koyuyor. Şahıslar, plajdaki gençlere yaşlarını ve öğrenci olup olmadıklarını soruyor.

 Görüntülerin internete düşmesinin ardından Giresun Valiliği, Twitter hesabından konuyla ilgili paylaşım yaptı.

"AÇIKLAMA YAPILMASI GEREĞİ DUYULMUŞTUR"
Valilik'ten yapılan açıklamada deniz kıyısında meydana gelen bir olaya müdahale sırasında kayda alınan ve daha sonra sosyal medyada paylaşılan iki gencin görüntüleri ile ilgili açıklama yapılması gereği duyulduğu belirtildi.

İDARİ TAHKİKAT BAŞLATILDI
Giresun Valiliği, paylaşımında "13.05.2022 tarihinde yaşanan olayın ardından Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli tahkikata, Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığınca müfettiş görevlendirilerek idari tahkikata başlanılmıştır.

2 POLİS MEMURU GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI
Yapılan inceleme sonucunda söz konusu görüntülerle ilgisi olduğu tespit edilen 2 polis memuru görevden uzaklaştırılmıştır" ifadelerine yer verdi.

Analitik veriler için çerezleri kullanmaktayız. Daha Fazla Bilgi