İstanbul’un Eyüp ilçesinin ismi değişiyor

AKP Grubu, İstanbul’un Eyüp ilçesinin isminin değiştirilmesi için TBMM'ye önemli bir teklif sundu. Teklife yasalaşırsa ilçenin yeni adı Eyüp Sultan olacak.


©

AK Parti, İstanbul'un Eyüp ilçesinin isminin değiştirilmesi için harekete geçti.

Karar'ın haberine göre; İl ve ilçe müftülerine resmi nikah kıyma yetki veren “Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı”nın TBMM İçişleri Komisyonu’ndaki görüşmeleri sürerken, AK Parti, İstanbul’un Eyüp ilçesinin adının “Eyüpsultan” olarak değiştirilmesi için komisyona bir kanun teklifi sundu.

Kanun teklifi AKP'li İstanbul Milletvekilleri Hayati Yazıcı, Ayşe Nur Bahçekapılı, Mehmet Muş, Hüseyin Bürge ve Haydar Ali Yıldız imzasıyla verildi 

AYÜP SULTAN KİMDİR (EBU EYYÜB EL-ENSARİ)
Ebu Eyyûb El-Ensarî - doğum adı Halid bin Zeyd bin Kuleyb veya, Türkçede Eyüp Sultan olarak anılan Sahabelerden biridir. Hz. Muhammed'i Mekke'den Medine'ye göç ettiği zaman evinde ilk misafir eden sahabidir. Bu misafirlik süresi yedi aydır. Bu sebeple kendisine bu olaydan sonra Mihmandar-ı Nebevî veya Mihmandar-ı Resul de dendiği olmuştur. Daha sonra 90'lı yaşlarında katıldığı ikinci İstanbul kuşatması sırasında şehit olmuştur. Vasiyeti üzerine İstanbul surlarının dibine gömüldüğü rivayet edilir. Fetih'den sonra Akşemsettin manevi keşif yoluyla mezarını bulur. Şu anda onun adına bir türbe, kendi adı ile anılan Eyüp semtinde ve kendi adı verilen Eyüp Sultan Camii'sinde bulunmaktadır.

Analitik veriler için çerezleri kullanmaktayız. Daha Fazla Bilgi