Son dakika: Hollanda Saldırısının Zanlısı Gökhan Tanış, Yakalandı

Hollanda'nın Utrecht kentinde, bir kişinin tramvay durağı çevresinde açtığı ateşte, bir kişi hayatını kaybetti, 6 kişi de yaralandı. Utrecht Polisi saldırganın Türkiye doğumlu 37 yaşında Gökmen Tanis olduğunu açıkladı. Öte yandan saldırıda ölenlerin sayısının 3'e yükseldiği açıklandı. Saldırının şüphelisi Gökmen Tanış'ın “ailevi meselelerden” dolayı tramvaydaki yakınına, ardından yardım etmek isteyenlere ateş açtığı açıklandı. Şüpheli saldırganın Kayseri’de oturan babası Mehmet Tanış, "Oğlumla 11 yıldır diyaloğum yok, konuşmuyoruz. Yaptıysa cezasını çeksin" dedi. Hollanda kamu yayın kuruluşu NOS, şüphelinin daha önce tecavüz ve farklı tehditlerden dolayı sicilinin olduğu yönünde iddiaları gündeme getirdi. Hollanda basını Türk kökenli saldırgan Gökmen Tanış'ın yakalandığını duyurdu.


© Haber Oku

Hollanda'nın Utrecht kentindeki Oudenrijn Hastanesi yakınlarında, bu sabah yerel saatle 10.45’te tramvayda düzenlenen silahlı saldırıda 3 kişi öldü, 9 kişi de yaralandı. Saldırıyı gerçekleştirdiği iddiasıyla aranan Gökmen Tanış’ın, Yozgat doğumlu olduğu ortaya çıktı.

Saldırı yerel saatle 10:45 civarı 24 Ekim Meydanı yakınlarında bulunan Oudenrijn Hastanesi civarında meydana geldi.

HLN gazetesi saldırganın birden çok yerde saldırıda bulunmuş olmasından şüphelenildiğini duyurdu

Son dakika: Hollanda'daki korkunç saldırının zanlısı Gökmen Tanış yakalandı..


Teyakkuz seviyesini en yükseğe çeken polis ekipleri, saldırganın Trumanlaan’da saklandığı düşünülen bir binaya operasyon düzenliyor. Olay yerine terör uzmanı ekipler de yönlendirildi. Helikopterler de havadan takip yapıyor.

ŞÜPHELİ SALDIRGANIN SİCİLİ KABARIK

Hollanda kamu yayın kuruluşu NOS'ta çıkan haberlerde, şüphelinin daha önce tecavüz ve farklı tehditlerden dolayı sicilinin olduğu yönünde iddialar bulunduğu ancak bunların kesinleştirilemediği belirtildi.

BÖLGEDEKİ TÜRKLER KONUŞTU

Hollanda’nın Utrecht kentinde, 3 kişiyi öldürüp, 9 kişiyi de yaralayan şüphelinin bulunduğu düşünülen bölgede polisin operasyonu sürüyor.

Hollanda polisinin şüphelinin kimliği ve fotoğrafını yayınlamasının ardından, bölgede yaşayan Türkler de operasyonun sürdüğü Kanaleneiland semtine geldi.

RUHSAL SORUNLARI OLAN BİRİ

Türkler, Öğrendiğimiz kadarı saldırgan, yengesini öldürdükten sonra tramvaya biniyor ve bir durak sonra indikten sonra da iki kişiyi de orada öldürüyor. Türk olduğunu söylüyorlar ama inşallah öyle değildir diye konuştu. Polisin, olayın şüphelisi olarak duyurduğu ismi tanıdıklarını söyleyen bazı Türkler ise, Ruhsal sorunları olan, ailevi sorunları olan biriydi. Cezaevi geçmişi olmuştu. Hollanda hükumeti bunu teröre bağlıyor ama biz öyle sanmıyoruz dedi.

YAKALANDI

Hollanda basını Türk kökenli saldırgan Gökmen Tanış'ın yakalandığını duyurdu.

Gökmen Tanis, Hollanda Saldırısı zanlısı! Polisten açıklama geldi


Polis, saldırgana dair elinde fotoğraf veya kamera kaydı olanların bunları kendileri ile paylaşmalarını istedi.


Görgü tanıkları saldırı sonrası kırmızı renkli bir otomobilin bölgeden ayrıldığını; saldırganın içinde olabileceğini söyledi.

18.03.2019

Son dakika: Hollanda'da silahlı saldırı: Ölü ve Yaralılar var

İLGİLİ HABER
Analitik veriler için çerezleri kullanmaktayız. Daha Fazla Bilgi