Galatasaray, Emre Akbaba transferini KAP’a bildirdi

Süper Lig devi Galatasaray, Aytemiz Alanyaspor'dan Emre Akbaba transferiyle ilgili KAP'a açıklama yaptı. Fenerbahçe'nin de devreye girdiği milli yıldız için görüşmelere başlandığı ifade edildi. Sarı Kırmızılı ekip, Emre Akbaba transferi tamamlandı. Peki, Emre Akbaba kimdi, hangi mevkide oynuyor, kaç yaşında?


© Haber Oku

Galatasaray Kulübü, 25 yaşındaki orta saha oyuncusu Emre Akbaba’nın transferi için Alanyaspor ile görüşmelere başlandığını resmen duyurdu.

4 milyon Euro’ya Alanyaspor ile anlaşma sağladığı öğrenilen sarı kırmızılı kulüpten konuyla ilgili şu açıklama yapıldı;

Profesyonel futbolcu Emre Akbaba’nın Kulübümüze transferi konusunda, futbolcu ve kulübü Aytemiz Alanyaspor Kulübü Derneği ile resmi görüşmelere başlanmıştır.

Fenerbahçe’nin transferde devreye girmesinin ardından iki kulüp arasında gerilim yaşanmış ancak Galatasaray’ın sponsorlarından NEF’in 1 milyon Euro destek vermesiyle transferin 4 milyon Euro’ya noktalandığı öğrenilmişti.

Galatasaray, Emre Akbaba transferini KAP’a bildirdi

ALBAYRAK TRANSFERİ DUYURDU

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak “Sponsorlarımızdan bir tanesi, transferle ilgili bize sponsor olacak. 1-2 saat içerisinde sizlere sevindirici haberler vereceğiz” açıklaması yapmıştı.

Albayrak, “UEFA'ya bir söz verdik ve bu kriterlerin dışarısına çıkmayacağız. Bugün bir transfer açıklayacağız ve bunun bir kısmını da NEF sağladı, kendisine teşekkür ediyoruz. Kuruşun hesabını yapıyoruz, yapacak transferlerimizden birine sponsorlarımızdan biri destek olacak” diye konuşmuştu.

Yıldız futbolcu Emre Akbaba’nın transferi ile ilgili Fenerbahçe cephesi sessizliğini koruyor.


NEF’TEN AÇIKLAMA: “ELİMİZDEN GELENİ YAPTIK”

Galatasaray’ın sponsorlarından NEF İcra Kurulu Başkanı Erden Timur ise “Galatasaray’ın ana sponsoru olarak Sarı-kırmızılı Kulübe her zaman yardım etmeye hazırız. Mali dengeyi sağlaması açısından ve Galatasaray taraftarlarını rahatlamak neticesiyle Emre Akbaba transferı için elimizden geleni yaptık” ifadelerini kullandı.

Timur, ayrıca “Gerek görülürse diğer transfer için de her zaman yardıma hazır olacağız. Galatasaray yönetimine bunu bildirdik” dedi.

Galatasaray, Emre Akbaba transferini KAP’a bildirdi

Öte yandan resmi açıklamanın ardından Galatasaray’ın resmi internet sitesine yoğunluk nedeniyle kısa bir süre ulaşılamadı.

Başarılı orta saha oyuncusu geçen sezon Alanyaspor ile oynadığı 32 Süper Lig maçında 14 gol atıp 10 asist yaptı. 2016-17 sezonunda oynadığı 33 maçta 6 gol atıp 6 asistlik performans sergileyen Akbaba, geride bıraktığımız sezonda sergilediği performansla dev kulüplerin dikkatini çekmeyi başardı.

EMRE AKBABA KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

Galatasaray, Emre Akbaba transferinde futbol ve kulübü Alanyaspor ile anlaşmaya vardı. Galatasaray, Fenerbahçe ile çekiştiği futbolcu transferinde son dakika haberlerine göre Emre Akbaba transferi tamamlandı. Peki, Emre Akbaba kimdi, hangi mevkide oynuyor, kaç yaşında?

Emre Akbaba, 4 Ekim 1992 tarihinde Fransa’nın Seine-Saint-Denis kentinde dünyaya gelmiştir. 2012 yılında Türkiye'ye gelerek MP Antalyaspor'un altyapısında oynamaya başladı. 2012 yılında Kahramanmaraş B.Ş. Belediyespor'da profesyonel futbol hayatına geçen Emre Akbaba 2013 yılında Medical Park Antalyaspor'a dönüş yaptı.

2013-14 futbol sezonuna gelindiğinde 2 yıl kiralık olarak Alanyaspor'un renklerine dahil olan Emre Akbaba Türkiye Kupası A2, 2 ve 3. Liglerde birçok kez forma giydi. 2013-14 sezonunda 16 gol ve 11 asistlik performansıyla takımının 1. Lig’e yükselmesinde pay sahibi oldu.

1,80 boyuna sahip olan ve orta saha-on numara mevkisinde top koşturan Emre Akbaba her iki ayağına da hakimdir.

Analitik veriler için çerezleri kullanmaktayız. Daha Fazla Bilgi