Erdoğan'dan yeni EYT açıklaması: Sağlık bozulmadan emekli olunmaz

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1999 öncesi yasaya göre primlerini ödeyerek emeklilik hakkı kazanan ancak daha sonra çıkarılan yasa gereği bu hakları ellerinden alınan ve kamuoyunda Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) olarak bilinen vatandaşları hayal kırıklığına uğratacak bir açıklama yaptı; Erdoğan "40-50 yaşındaki emekli mi olunur, sağlığı bozuk olanlar zaten prim ödemişse emekli oluyor.." dedi..


© Haber Oku

Erdoğan'dan kızdıran EYT açıklaması: Sağlık bozulmadan emekli olunmaz

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, uzun süredir hak mücadelesi veren Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için yine olumsuz yanıtlar verdi. Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu ekim ayı olağan toplantısı öncesinde kendisine yöneltilen EYT sorusuna yanıt veren Erdoğan, “40-50 yaşında emekli mi olur” dedi.

SAĞLIĞI BOZUK OLANLAR ZATEN EMEKLİ OLUR
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, katıldığı ve Fenerbahçe kulübüne üyeliğinin 25. yılı olması sebebiyle Yüksek Divan Kurulu üyeliğine hak kazandığı, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Ekim ayı Olağan Toplantısı öncesi  emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) konusuyla ilgili kendisine yöneltilen soruya şu yanıtı verdi: 

“Ne yapalım? 40 yaşında emekli mi olalım? 40 yaşında, 50 yaşında emekli mi olur?..” Erdoğan'ın sözleri üzerine yaşlı bir vatandaş 'Sağlığımız bozuluyor.. Nasıl yapacağız?..' demesi üzerine Erdoğan'dan EYT2lileri kızdıran bir yanıt verdi; 'Sağlığı bozuk olanlar zaten primlerini her şeyini ödemişse, emekli olur" yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra "toplantıya geç kalıyorum" diyerek buradan ayrıldı.'

Analitik veriler için çerezleri kullanmaktayız. Daha Fazla Bilgi