Erdoğan'dan sigara yasağı ve para cezası açıklaması

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, sigara yasağına ilişkin, "Yazılı kayda girmek suretiyle şoför de arkada oturanlar da sigara içemeyecek" diyerek "Bu işin üzerine çok daha sıkı bir şekilde gideceğiz" ifadelerini kullandı. Nargile ve elektronik sigarayla ilgili olarak da yeni yaptırımlar uygulanacağını söyledi


© Haber Oku

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'ye gerçekleştireceği ziyaret öncesinde Atatürk Havalimanı'nda gündeme dair açıklamalarda bulundu..

Erdoğan, bir gazeteceinin, 'Sigara yasağında esneme olacak mı?' sorusuna "Haşa tam aksine. Şimdi bakıyorum aracı kullanan sigara içiyor. Bazen ben de işaret ediyorum ayıptır diyorum. Şimdi yazılı kayda girmek suretiyle şoför de içemeyecek arkada oturanlarda içemeyecek." yanıtı verdi..

"PARA CEZASI VESAİRE.. VERGİ KOYMAK SURETİYLE ÇÖZECEĞİZ"

Araç içinde sigara para içenlere para cezası da uygulanacağını ifade eden Erdoğan, "(Sigara yasağı) Bu işin üzerine çok daha sıkı bir şekilde gideceğiz. Para cezası vesaire ne gerekiyorsa bunların hepsi olacak. Elektronik sigara hikayesi var. biliyorsunuz. Sanki elektronik sigaranın zararı yok. Hepsi hikaye, onda da nikotin var, onda da aynı numara var. Onda bir de gümrükte bazı sıkıntılar vardı. Orada da İçişleri Bakanlığı, Gümrük Muhafaza vesaire ile yurda girişini yasaklamak ve vergi koymak suretiyle işi çözeceğiz. Bir de nargile var. Onla da mücadelemizi sürdüreceğiz.." dedi.

Analitik veriler için çerezleri kullanmaktayız. Daha Fazla Bilgi