Erdoğan’dan Plaket Alan ünlü 'İş İnsanı' Dolandırıcılıktan Tutuklandı!

Borsa İstanbul (BIST) güne bomba bir tutuklama haberiyle başladı. AVOD Kurutulmuş Gıda ve Tarım Ürünleri Sanayi Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Nazım Torbaoğlu ve şirket yöneticisi Burak Kızak, yürütülen bir soruşturma kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tutuklanan Torbaoğlu, geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ayrı ayrı plaket almıştı.


© Haber Oku

Suçlama: "Piyasa Dolandırıcılığı ve Kara Para Aklama"
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen geniş kapsamlı soruşturmada, Avod Gıda yöneticilerine yönelik ağır suçlamalar yöneltildi. Şirket hisseleri üzerinde manipülatif eylemler gerçekleştirdikleri iddia edilen Nazım Torbaoğlu ve Burak Kızak, "piyasa dolandırıcılığı" ve "kara para aklama" suçlamalarıyla çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
İki Ay Arayla İki Ayrı Devlet Zirvesinden Plaket Almıştı
Tutuklama kararının ardından gözler, Nazım Torbaoğlu’nun yakın zamanda devletin zirvesiyle yan yana geldiği anlara çevrildi. Ünlü iş insanının sadece birkaç ay önce Cumhurbaşkanlığı düzeyinde ödüllendirildiği ortaya çıktı:

Ocak Ayında Erdoğan’dan Plaket: Torbaoğlu, 23 Ocak tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kurucuları arasında yer aldığı Birlik Vakfı’na yaptığı katkılardan dolayı bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından plaketle ödüllendirilmişti. Mart Ayında Cevdet Yılmaz’dan Tebrik: Bu törenden kısa bir süre sonra, Mart ayında Yeşilay’a sunduğu katkılar vesilesiyle Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da Torbaoğlu’na bir tebrik plaketi takdim etmişti.

Avod Gıda Hisseleri Çakıldı!
Yönetim kurulu başkanının tutuklanması, Borsa İstanbul’da işlem gören Avod Gıda (AVOD) hisselerini de doğrudan vurdu. Skandalın patlak vermesi ve manipülasyon iddiaları sonrası yatırımcılar panik satışı yaptı.
Haftayı oldukça çalkantılı geçiren şirket hisseleri, cuma gününü %4.9’luk sert bir düşüşle kapatırken, haftalık bazdaki toplam değer kaybı ise %11.3’ü buldu. Soruşturmanın derinleşmesiyle birlikte piyasalardaki hareketliliğin sürmesi bekleniyor.

Analitik veriler için çerezleri kullanmaktayız. Daha Fazla Bilgi