Erdoğan'dan FOX Haber'e azar: Libya’da iki şehidimiz var

Azerbeycan ziyareti öncesinde açıklamalarda bulunan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Libya’da iki şehidimiz var” dedi. Erdoğan, İdlib krizinin görüşülmesi için yarın Rusya’dan bir heyet geleceğini de açıkladı. Erdoğan 'Birkaç şehidimiz var' sözlerine ilişkin soru soran FOX Haber muhabirine ise çok sert yanıt verdi..


© Haber Oku

Resmi temaslarda bulunmak üzere Azerbaycan’a giden Erdoğan, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

FOX TV’nin “Libya’da şehitlerimizin olduğunu biliyoruz, muhalefet ‘şehitlerin isimleri neden açıklanmıyor’ diye soruyor. ‘Birkaç şehit’ ifadesine muhalefetten tepkiler var. Bu konu hakkında neler söylemek istersiniz?” sorusuna yanıt veren Erdoğan önce muhalefeti hedef aldı daha sonra “Libya’da iki şehidimiz var” itirafında bulundu. Erdoğan’ın yanıtı şöyle oldu:

FOX TV MUHABİRİNE 'LİBYA' AZARI
“Bakın FOX önce gazete olsun, önce ciddi bir medya mensubu olsun, bunu bir defa öğrenmeniz lazım, yalan haber üretmeyi bırakın. Muhalefet önce kendini yargılasın. ne diyor muhalefet, ‘Gidip Esed ile görüşeceksiniz’ diyor, bu nasıl muhalefet ya? Milyonlarca insan ülkesini terk ediyor Bay Kemal bunun hesabı sormuyor, kalkıp bize akıl vermeye çalışıyor, o aklı sen kendine sakla. Bizim kendimize ait 2 tane orada Libya’da şehidimiz var, şimdi bu rakamı ben açıkladım, Bay Kemal ne yapacak bunu? Bay Kemal şunu da sorsun, ‘Wagner’in orada ne işi var? Sudan’dan gelenlerin orada ne işi var?’ desin. Şu anda Suriye’de bizimle beraber olan Suriye Milli Ordusu’ndaki kardeşlerimiz orada da bizimle beraber olmayı kendilerine şeref sayıyorlar.”

Erdoğan, İdlib’de devam eden krizin Libya ayağı da olduğunu belirterek şöyle söyledi:

“Yol haritasıyla ifademiz şu anda malum Türkiye-Rusya arasında gerek İdlib’de gerek Libya’da yaşanan bir süreç var. Öncelikle İdlib’i süratle çözmemiz gerekiyor. Bunu en üst düzeyde Sayın Putin’le ben görüşüyorum, aynı zamanda bakan arkadaşlarımız da görüşüyor. Bu işin bir de Libya ayağı var. Libya ayağında da Rusya ile görüşmemiz var. Orada Hafter denilen gayrimeşru bir kişilik var. Bunun yanında Abu Abi yönetimi yer alıyor. Bunun yanında da Wagner denilen Rusya bağlantılı bir grup var. Bunun parasal kaynağının Abu Dabi olduğunu biz biliyoruz.”

‘DEĞERLENDİRMEYİ RUSYA İLE YÜRÜTÜYORUZ’
“Bütün bunların değerlendirmesini Türkiye olarak biz Rusya ile yürütüyoruz. Sayın Putin’le en üst düzeyde görüşmeler yaparak yol haritamıza devam ediyoruz. Bakıyorsunuz Rusya rejime en üst düzeyde destek veriyor. Bunun tespitleri elimizde. Bizim burada 911 km sınırımız varken, biz bu mücadelenin içerisinde olmayacağız onlar mı olacak? Bütün bu tacizler, sınırımıza oplan yüklenmeler bunu neyle izah edeceğiz? Buna eli bağlı mı duracağız? Şu anda 3.5-4 milyon Suriyeli bizim ülkemizde. Biz insanı, vicdani her türlü değer yargılarını göz önüne alıyoruz.”

5 MART’TA PUTİN İLE GÖRÜŞME
Rusya’dan heyet yarın ülkemize gelecek. Fakat bu haftasonu yapılan görüşmelerle ilgili, Sayın Macron ve Merkel ile Sayın Putin arasında tam bir ittifak söz konusu değil. Ancak biz en kötü ihtimalle Sayın Putin’le 5 Mart’ta bir araya gelmemiz mümkün olabilir.

Sağlık noktasındaki hassasiyeti bir kenara koyamayız. Sağlık Bakanlığı, Bilim Kurulu ile yaptığı çalışmalar neticesinde en uygun olan neyse biz bu adımı atmak zorundayız. İran’la ilgili aldığımız karar da bunun neticesidir. Şu ana kadar biz bütün tedbirlerimizi aldık. Çin’de gelenleri 14 gün karantinada tuttuk. Bundan sonraki süreçte de bu hassasiyeti korumak zorundayız. Bu Irak olur, İtalya olur. Neresi olursa olsun, tedbirleri almak zorundayız. Burada tereddüt göstermeye hakkımız yok.

NE OLMUŞTU?
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Libya limanındaki Türk gemisine saldırı iddialarını doğrulamış ancak, ‘İsabetsiz, taciz atışı’ demişti. Erdoğan İzmir’de Kuzey Ege Otoyolu açılışında yaptığı konuşmada, Libya’da bir kaç şehidin olduğunu söylemişti. Erdoğan’ın açıklamasının ardından, Albay Okan Altınay’ın Trablus Limanı’ndaki saldırıda hayatını kaybettiği, naaşının memleketinde sessiz sedasız defnedildiği iddia edilmişti. Albay Altınay’ın devre arkadaşları baş sağlığı mesajı yayımlamış, sldırıda iki MİT mensubunun da yaşamını yitirdiği de iddialar arasında yer almıştı. İddiaları yazan Yeniçağ yazarlarının hesapları ele geçirilmişti.

Analitik veriler için çerezleri kullanmaktayız. Daha Fazla Bilgi