Elazığ depremine ilişkin paylaşılan 'duygulandıran' fotoğraf sahte çıktı

Hayatımızın her alanında en önemli kritik yardımcılarımızdan olan hayvanlar elbette vazgeçilmezlerimiz oluyor. Özellikle arama kurtarma köpekleri depremlerde ekiplerin en büyük yardımcıları konumunda.. Elazığ'da meydana gelen depremde K9 köpekleri de arama kurtarma çalışmalarına önemli katkılar sağlıyor. Sosyal medyada paylaşılan bir görüntü ise oldukça fazla paylaşım aldı. Türkiye'de birçok haber sitesinde yer alan fotoğrafın Elazığ depremi ile bir ilgisi yok..


© Haber Oku

Elazığ depreminin ardından başta İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Mersin ve Adana büyüklehir Belediyeleri olmak üzere tüm belediyeler arama kurtarma ekiplerini vakit kaybetmeden depremin vurduğu Elazığ ve Malatya'ya gönderdi.

Tüm Türkiye tek vücut oldu ve tüm imkanlar seferber edildi. Arama kurtarma ekiplerine, dostlarımız da katıldı ve ekiplere çalışmalarında büyük katkılar sağladı.

Elazığ depremine ilişkin paylaşılan sahte fotoğraf

Sosyal medyada ise enkaz altında kalan bir kişinin elleri yanında bekleyen Golden Reetriver cinsi köpeğin görüntüsü, Elazığ depreminde çekilmiş gibi paylaşıldı. 26 Kasım 2019 tarihinde Arnavutluk'ta meydana gelen 6,4 şiddetindeki depremin ardından da aynı görüntünün çok sayıda paylaşım alarak viral hale geldiği görüldü.

Elazığ depremine ilişkin paylaşılan sahte fotoğraf

Ancak söz konusu görselin, Ocak 2019 tarihinde Çekyalı fotoğraf sanatçısı 'Noska Photo' tarafından depo fotoğraf sitesi ShutterStock'a yüklendiği ortaya çıktı. Fotoğrafın gerçeğinde ise enkaz altında arama yapan sahibinin başında bekleyen bir köpek var. Fotoğraf sanatçısının deprem konulu aynı çalışmasında 2 köpeğin daha olduğu görüldü.

Elazığ depremine ilişkin paylaşılan sahte fotoğraf

Ne olursa olsun, dostlarımızın bize olan sadakatinden en ufak bir şüphemiz yok. Bu tür acı olayların coğrafyası yoktur ve ne zaman yaşanırsa yaşansın, onlar hiç düşünmeden yine yanıbaşımızda olacaklardır.

Elazığ depremine ilişkin paylaşılan sahte fotoğraf
Analitik veriler için çerezleri kullanmaktayız. Daha Fazla Bilgi