Elazığ depreminde can kaybımız 22 oldu. 1030 yaralı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu saat 11:50 itibariyle Elazığ depreminde hayatına kaybeden vatandaşlarımızın sayısının 22'ye yükseldiğini duyurdu. Yetkililer 1030 kişinin yaralandığını duyurdu. Birçok binanın yıkıldığı depremlerin ardından arama-kurtarma çalışmaları sürüyor. Enkaz altında 38 kişinin bulunduğu açıklanırken, bölgeden peş peşe mucize haberleri geldi. Sabah saatlerinden bu yana enkaz altından beş kişi çıkarıldı.


© Haber Oku

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun konuşması; 

- Bizim daha önce belirlediğimiz afet müdahale planı çerçevesinde adımı attık. Akşamdan itibaren kamuoyumuzu doğru bilgilendirmek için gerek bizler gerek Cumhurbaşkanlığımız kamuoyumuza sürekli olarak bilgi vermeye çalışıyoruz.


- Depremin olduğu andan itibaren bilgi akışını kesmedik. Malatya Doğanyol'da 4 vatandaşımız, Elazığ'da 18 vatandaşımız hayatını kaybetti.


- Temel veriler çerçevesinde hayati tehlikesi olan bir hastamız yok.


- 6 İHA gerek Elazığ gerek Malatya'da çalışmalarını sürdürdü.


- Göçük altında net bir rakam vermekten sürekli kaçınırız sabahtan itibaren 5 vatandaşımız sağ çıkartıldı.22 kişinin enkaz altında olduğu düşünülüyor.5 kişilik bir ses geldiği konusunda sonuçlar var.

Elazığ depreminde can kaybımız 22 oldu. 1030 yaralı


- 398 artçı deprem oldu. 


- Toplam 39 kişi göçük altından sağ çıkarıldı. Doğanyol'da göçük altında kimse kalmadı.


 - Enerji, ulaşım, iletişim, doğalgaz ve alt yapı konusunda sorun yaşamadık. 


- Gece soğuktu, yemek, battaniye, çadır ihtiyacı sevk edildi. Akşam özellikle Elazığ'da 6 aş evi 20 bin kişiye sürekli sabaha kadar yemek çıkardı. 7 mobil mutfak görevini yerine getirdi.


- Spor salonları, okullar, kütüphaneler, kamu misafirhanelerimize halkımızı çağırdık. 12500 kişi misafirimiz oldu. 4 çadır alanı ile birlikte taziye evlerimizi ilave ettik. 


- Arama kurtarma dahil olmak üzere tüm koordinasyon ve yardım AFAD tarafından gerçekleştirilmektedir.


- Devletimiz ve milletimiz güçlüdür. Ulaşabildiğimiz her yere elimizi uzatmaya çalışıyoruz. Biraz sonra evlere girilip girilmeme konusunda değerlendirme yapılacak.


- Adıyaman’da cezaevinde bir hasar durumu ortaya çıktı. Ve adalet Bakanlığımız ile yapılan koordinasyon çerçevesinde Adıyaman Cezaevi’nin boşaltılmasının doğru olabileceği yönünde karar alındı.


Yine bunun yanı sıra bölgeye 2 bin 418 personel; bunların hepsi arama kurtarmacı olarak nitelendirebileceğimiz personel geldi.


- Enkazlar kolay enkazlar değil zor enkazlar. İyi bir süreç yürütüldüğü kanaatindeyim.

Videoyu Oynat 

- Vefat edenlere rahmet, ailelerine sabır diliyorum. Milletimizden dua bekliyoruz.


SAĞLIK BAKANI KOCA'DAN AÇIKLAMA


- 22 vatandaşımızı kaybettik maalesef.


- 1031 kişi hastanelerimize müracaat etti.


- 382 vatandaşımız yaralı idi. 128 hastamız hastanede, 34 hastamız yoğun bakımda. 8 hastamız ameliyat edildi. Bu hastalarımızdan durumu kritik olan herhangi bir hastamızın olmadığını söyleyebiliriz.


- 180 ambulansımıza ilave 317 ambulans ile müdahale ettik. 4 donanımlı sahra hastanemiz bulunuyor. İhtiyaç halinde hazır halde tutuyoruz. 


- Yakınlarının nerede tedavi edilmesini bilmek üzere bir duyurumuz olmuştu. Alo 184'e yoğun bir talep oldu. Sahada bütün sağlık personelimiz ve kurtarma ekibimiz hizmete hazır bir şekilde çalışmaya devam ediyorlar.

Analitik veriler için çerezleri kullanmaktayız. Daha Fazla Bilgi