Cumhurbaşkanı Erdoğan nerede? 'Erdoğan hayatını kaybetti' paylaşımları

Cumhurbaşkanı Erdoğan nerede? 2 gündür sosyal medyada tartışma yaratan iddialar gündeme geliyor.. Erdoğan’ın durumuyla ilgili bazı haber siteleri ve sosyal medya hesaplarında çıkan spekülasyonlar sonrası gazeteci ve köşe yazarı Balamir Göktuğ can sıkıcı konuyu köşesine taşıdı. Göktuğ Saray’a yakın kaynaklara konu hakkında soru sorduğunu fakat net cevap alamadığını ifade etti. Öte yandan bazı sosyal medya hesaplarında 'Erdoğan geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybetti' şeklindeki iddia ve paylaşımlar gerçeği yansıtmamaktadır; sosyal medyada yayılan bu tür asılsız ve dayanaksız paylaşımlara itibar edilmemesi gerekmektedir.


© Haber Oku

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan nerede? Ankara'ya ve sosyal medyaya bomba gibi düşen iddialar, spekülasyonlar..

İşte Balamir Göktuğ’un yazısı:
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 4-5 gündür ortalarda görünmüyor. Hürriyet gazetesinden Abdulkadir Selvi, dün,”değişim kampına çekildi. Yeni dönem siyaseti için hazırlıklar yapıyor” diye yazdı ama Ankara kaynıyor. Çünkü, bu pek alışıldık bir durum değil. Erdoğan, çok çalışırken dahi kamuoyunu ve gündemi boş bırakmaz, çeşitli vesilelerle en az 2 defa çıkar bir şeyler söyler.

SARAYA YAKIN KAYNAKLARA SORDUM
Ortalarda görünmeyen Erdoğan’ın durumu hakkında Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan da şu ana kadar resmi bir açıklama yapılmadı.

Hal böyle olunca da Ankara’da da spekülasyon patlaması yaşanıyor!..Başkentte kulisler, “Tayyip Erdoğan nerede?, “Acaba bir rahatsızlık mı geçirdi?” sorusuna cevap arıyor. Her kafadan bir ses çıkıyor!..

Saray’a yakın kaynaklara Erdoğan’ın Ankara’da olup olmadığını, ailesi ile birlikte tatile mi çıktığını sordum. Bu sorularıma  net yanıtlar alamadım.

Cumhurbaşkanı Erdoğan nerede: Erdoğan hayatını kaybetti iddiası

"ERDOĞAN'IN TOPLANTISI DA 'NEDENSİZ' OLARAK İPTAL EDİLMİŞ"

Bir kaynak, bugün Erdoğan’ın bankalarla ilgili çok önemli bir toplantısı olduğunu ancak herhangi bir neden gösterilmeden iptal edilip en az 10 gün sonrası belirsiz bir tarihe ertelendiğini söyledi. Ekonomik kriz had safhadayken, Merkez Bankası Başkanı’nın görevden alınması operasyonu ardından bankalarla yapılması planlanan toplantının “Ali Babacan ile Ahmet Davutoğlu’nun parti kurmasının nasıl önüne geçeriz” çalışmaları yüzünden ertelenebileceğini düşünmüyorum.

TOPTAN TATİLE Mİ ÇIKTILAR
Bir süredir, aile fertlerinden Emine Erdoğan ve Berat Albayrak’da alışık olduğumuz şekli ile pek ortalarda görünmüyor. Gündemin sıcak maddeleri yüzünden sadece Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu takip edebiliyoruz. Hal böyle olunca “acaba kabinede toptan tatile mi çıktı” soruları da akla düşüyor!..

Cumhurbaşkanı’nın programı hakkında 4-5 gün haber alınamaması pek normal bir şey değil. Tamam, Cumhurbaşkanı’nın her yaptığı hakkında kamuoyunun bilgilendirilmesi şart değil. Doğaldır ki gizlisi saklısı var. Ancak, bizim kulağımıza gelen rahatsız edici mahiyette spekülasyonlar herhalde saraya kadar ulaşıyordur. Ankara’nın konuşulanları dedikodu sınırlarını aşarak tüm Türkiye’ye de yayılıyor. Hoş bir durum değil!.. Acilen,Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı bir açıklama yapmalıdır. Erdoğan, tatildeyse “tatilde” veya uygun olan açıklama neyse onu  yapmalıdır. Zararlı ve kötü spekülasyonlara derhal sonlandırılmalıdır.

YAZININ TAMAMI

ARAPLARDAN YALAN İDDİA: CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ÖLDÜ MÜ?

Arap basınında yer aldığı söylenen ve Twitter'da Arap kullanıcılar arasında dolaşmaya başlayan "Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan öldü." iddiasının nereden çıktığı bilinmiyor. BBC Arabic kanalından çıktığı söylenen haber görsellerinin "photoshop" olup olmadığı da net olarak bilinemiyor.BBC Arabic haber sitesinde de böyle bir haber yer almıyor.İşte sosyal medyayı karıştıran o görsel: 

Cumhurbaşkanı Erdoğan nerede? 'Erdoğan hayatını kaybetti' paylaşımları
Analitik veriler için çerezleri kullanmaktayız. Daha Fazla Bilgi