Avustralya'da Cumhuriyet'in 95. Yılı Coşkusu

Son dakika 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ülkemizde olduğu kadar ülke dışında da büyük bir coşku ile kutlanıyor... Bu kapsam, Avustrualya'nın Melbourne kent merkezindeki Federasyon Meydanı'ndaki gönderlere İstiklal Marşı eşliğinde Türk bayrakları çekildi.


© Haber Oku

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ülkemizde olduğu kadar ülke dışında da büyük bir coşku ile kutlanıyor...  Bu kapsam, Avustrualya'nın Melbourne kent merkezindeki Federasyon Meydanı'ndaki gönderlere İstiklal Marşı eşliğinde Türk bayrakları çekildi.

KENT MEYDANINA TÜRK BAYRAKLARI ÇEKİLDİ

Türkiye'nin Canberra Büyükelçiliği Müsteşarı ve Melbourne Başkonsolos Vekili Osman İlhan Şener, konsolosluk görevlileri, sivil toplum kuruluşlarından temsilciler ve vatandaşların katılımı ile gerçekleşen törende, meydandaki 8 göndere İstiklal Marşı eşliğinde Türk bayrakları çekildi.

Törende konuşan Başkonsolos Şener, vatandaşların Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

Türkiye'nin milli günü dolayısıyla Federasyon Meydanı'na Türk bayraklarının çekilmesine müsaade eden Avustralya makamlarına teşekkür eden Şener, 'Bu bayrağa kanları ile rengini veren şehitlerimizi özlemle minnetle anıyorum. Bugün ülkemizin Türk vatanı olmasını ve Türk vatanı kalmasını sağlayan, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı, şehitlerimizi, gazilerimizi, özlemle, duayla anıyorum.' ifadelerini kullandı.

Melbourne'daki Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında, bu akşam başkonsolosluk rezidansında 'Milli Gün' resepsiyonu verilecek.

Analitik veriler için çerezleri kullanmaktayız. Daha Fazla Bilgi