Asgari ücret zammı ne kadar oldu? Asgari ücret 2 bin liranın üzerinde olsun, talebi

Son dakika.. Asgari ücret zammı ne kadar oldu? Milyonlarca vatandaş dolar, enflasyon ve faiz artışı nedeniyle açlık sınırı altında hayatını idare ettirmeye çalışıyor.. Alınan maaş daha ayın ilk haftasında tükeniyor ve 'Ay sonunu getirememek' sözü 'Ayın ilk haftasını çıkarmak' haline dönüştü. Hal böyleyken, ilgili bakanla önümüzdeki hafta içinde konuyu konuşup kamuoyunun bilgilendirileceğini belirten Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, "2 bin lira rakamı, Aralık ayına kadar. Aralık ayındaki hükümetle yaptığımız görüşmelerle 2 bin liranın üzerinde olsun. Aralık ayındaki görüşmelere kadarki talep bu..." diye açıklama yaptı


© Haber Oku

Son dakika.. asgari ücret zammı belli oldu mu? '2018 asgari ücret en az 2 bin TL olsun' talebi geldi..

"VATANDAŞIN DAYANMA GÜCÜ KALMADI"

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, “Asgari ücretlinin dayanma gücü kalmadı. Bununla ilgili önümüzdeki hafta başında randevumuza gideceğiz. Bakanla hafta içinde bu konuyu konuşup kamuoyunu bilgilendiririz.” dedi.

Atalay, sendikasının Afyonkarahisar'da termal bir otelde düzenlenen Bursa, İstanbul ve İzmir bölgelerine bağlı illerin şube başkanları ve il temsilcilerinin katıldığı eğitim seminerine katıldı.

Programın açılışında konuşan Atalay, Türk-İş’in 4 milyon civarında üyeye sahip olduğunu ve sendika olarak hata yapmamaya dikkat ettiklerini söyledi.

"4-5 BİN TL DERİM, SALLAMAK KOLAY MÜHİM OLAN MAKUL VE MANTIKLI OLAN.."

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay “Aralık ayındaki asgari ücret görüşmelerini geriye çekelim diyeceğiz. Asgari ücretlinin dayanma gücü kalmadı. Bununla ilgili önümüzdeki hafta başında randevumuza gideceğiz. Bakanla hafta içinde bu konuyu konuşup kamuoyunu bilgilendiririz. 2 bin lira rakamı, Aralık ayına kadar. Aralık ayındaki hükümetle yaptığımız görüşmelerle 2 bin liranın üzerinde olsun. Aralık ayındaki görüşmelere kadarki talep bu. Çünkü baktığınız zaman erimeye ancak öyle rakam geliyor. Şimdi ben çıkıp ‘4 bin lira, 5 bin lira’ derim. Bir zamanki siyasetçiler gibi sendikalar da sallar. Sallamak kolay. Makul ve mantıklı şeyleri söyleyerek netice almak lazım. Yani afaki konuşmanın hiçbir anlamı yok. Geçen ziyaretimize DİSK başkanı ve heyeti geldi. Sonra arkamızdan yaptıkları açıklamada, ‘Türk-İş 2 bin liralık rakamı makul, katılıyoruz ve destek veriyoruz’ dediler. Onlara da teşekkür ediyoruz.” dedi..

Analitik veriler için çerezleri kullanmaktayız. Daha Fazla Bilgi