Alanya'da cami imamı küçük yaştaki 3 kız çocuğuna tacizden tutuklandı

Antalya'nın Alanya ilçesi Hal Camii imamı Feridun Ç., küçük yaştaki 3 kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklanıp Alanya F Tipi Cezaevi'ne gönderildi. İmamın ailesi ve Alanya Müftülüğü cinsel istismar olayının imama yönelik bir komplo olduğunu öne sürdü. Alanya Müftülüğü cinsel istismar olayının ardından yaptığı açıklamada, çocuklara yönelik cinsel istismar olayında mağdurun imam olduğunu ima edercesine 'Hocamızın başına böyle bir talihsizlik geldi..' ifadelerini kullandı. Müftülüğe sosyal medyada tepki yağdı.


© Haber Oku

Küçük yaştaki çocuklara yönelik tecavüz, cinsel istismar ve taciz olaylarının son yıllarda giderek artıyor. Yine bir istismar olayı ve ne yazık ki zanlı yine bir din görevlisi...   

Antalya'nın Alanya ilçesi Eski Hal Camii'sinin imamı ve aynı zamanda Alanya Müftülüğü Türk Tasavvuf Musikisi Korosu Şefliği görevini de üstlenen Feridun Ç. küçük yaştaki 3 kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alındı.  İmam Feridun Ç. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanıp Alanya F Tipi Cezaevi'ne gönderildi..

KÜÇÜK YAŞTAKİ 3 KIZ ÇOCUĞUNUN CİNSEL İSTİSMARA UĞRADIĞI OLAYDA ALANYA MÜFÜTLÜĞÜ'NDEN SKANDAL AÇIKLAMA: HOCAMIZIN BAŞINA TALİHSİZ BİR OLAY GELDİ ..

Sosyal medyada Alanya gündemine oturan iğrenç olay infiale yol açarken,  Alanya Müftülüğü'nün konuya ilişkin yapmış olduğu açıklamada sarf edilen cümleler,  cinsel istismar olayı kadar kan dondurdu ve tepkilerin artmasına neden oldu. Küçük yaştaki 3 kız çocuğunun bir cami imamı tarafından cinsel istismara ve tacize uğraması olayında sanki mağdur çocuklar değil de cami imamıymış gibi, 'Hocamızın başına böyle bir talihsizlik geldi' şeklinde savunan müftülük şoke etti.. 


Çocuklara yönelik cinsel istismar ve taciz iddisasıyla sorgusu tamamlanan cami İmamı Feridun Ç. çıkarıldığı mahkemece tutuklanıp cezaevine gönderildi

MÜFTÜLÜK AÇIKLAMASINDA ŞU İFADELERE YER VERDİ:

Çocuklara yönelik cinsel istismar olayının ardından Yeni Alanya Gazetesi'nin sorularını yanıtlayan Alanya Müftüsü Mustafa Topal, "Hocamızın başına böyle bir talihsizlik geldi. Dün akşam üzeri gözaltına alındı. Biz de takip ediyoruz, ancak böyle bir şeyin yaşanmış olduğuna ihtimal vermek istemiyoruz. Yanlış anlaşılmadan kaynaklı olduğuna inandığımız bir durum" değerlendirmesinde bulundu.

İMAMIN AİLESİ: ELİMİZDE SES KAYITLARI VAR. PARA İSTEDİLER

İmam Feridun.Ç'nin ailesi ise, Feridun.Ç'yi şikayet eden ailenin para istediğini öne sürdü. Savcılığa bu yönde ihbarda bulunduklarını iddia eden imamın arkadaşları da "Böyle bir olayın olmadığı yakında ortaya çıkacaktır. Ailenin imamdan para istediğine dair ses kaydını da Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunduk" dediler.
 

 

Analitik veriler için çerezleri kullanmaktayız. Daha Fazla Bilgi