ABD başkanı Roosevelt'nin Dünya Lideri Atatürk'e mektubu

ABD Başkanı Donald Trump’ın T.C. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gönderdiği hadsiz ve küstah ifadeler içeren, Türk milletine hakaret sayılacak bir dille yazılan mektup gündeme bomba gibi düştü. Eski ABD Başkanı Franklin Delano Roosevelt’in Cumhuriyet’in kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk’e yazdığı mektup tekrar gündeme geldi.


© Haber Oku

ABD'nin skandal ve  küstah Başkanı Donald Trump, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve dolayısıyla Türk milletine yönelik hakaret içerikli skandal bir mektup yazarak Suriye’ye operasyon yapılmaması yönünde tehdit etmişti.. (Mektubun ardından ertesi gün ABD ve AKP hükümei yetkileri Suriye'de 5 günlük ateşkese varıldıdığını açıkladı)Trump’ın mektubu kamuoyunda tepkiyle karşılanırken, hükümetten konuya ilişkin sert bir yanıt gelmemesi eleştirilere neden olmuştu. Bugün öğlen saatlerinde mektuba ilişkin ilk kez konuşan Erdoğan 'mektubun cevanını günü geldiğinde vereceğiz' açıklaması yaptı. 

Trump’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yazdığı skandal mektubun ardından, ABD’nin en uzun süre başkanlık yapan ismi Franklin Delano Roosevelt’in Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu ve ebedi lideri Mustafa Kemal Atatürk’e yazdığı mektup tekrar gündeme geldi.

İşte o mektup;

ABD başkanı Roosevelt'nin Dünya Lideri Atatürk'e mektubu
Analitik veriler için çerezleri kullanmaktayız. Daha Fazla Bilgi