60 milyona THK'ya verilmeyen ihale, 600 milyona özel şirkete verildi

Türk Hava Kurumu’nun (THK) eski başkanı Korgeneral Erdoğan Karakuş, 15 yangın söndürme uçaklarının hazır vaziyette olduğunu söyledi. Karakuş, 10 milyon dolara(60 milyon TL) milletin kurumu THK'ya 'uçuş garantisi olmadan' verilmedikleri ihaleyi, 600 milyon TL civarında bir bedel ile özel şirketlere '3,500 saat uçuş garantili' olarak verdiler.. dedi. Karakuş, 5 bin hektarlık alanın yandığı Ege’de 'mevcut uçaklar kullanılmış olsa böyle bir kayıp yaşanmazdı' ifadelerini kullandı..


© Haber Oku

Türk Hava Kurumu’nun (THK) eski başkanı emekli Korgeneral Erdoğan Karakuş Halk TV'de canlı olarak yayınlanan Gündem Özel programına telefonla bağlandı.

Son günlerde peş peşe meyda gelen yangınlar 'söndürme ihalesinini' tartışmaya açtı. , Geride kalan 5 gün içinde sadece İzmir'de '5 bin hektarlık' ormanlık alanın kül olması 'yangın uçakları neden kullanılmıyor' sorularına neden oluyor.

THK eski başkanı emekli Korgeneral Karakuş yaktığı açıklamasında şu detayları paylaştı;

- THK, 1925 Yılında Mustafa Kemal Atatürk'ün 'İstikbal Göklerdedir' vizyonuyla kurulan Cumhuriyetin ilk kurumudur, bu kurum hiçbir siyasetçi, şirket veya kişiye ait değildir, bu kurum 'Milletin kurumudur.'

60 milyona THK'ya verilmeyen ihale, 600 milyona özel şirkete verildi

- THK, geçmişte aynı anda 165 yangına anında müdahalede bulunmuş ve bu yangınlar büyümeden, milletin ruhu dahi duymadan başarıyla söndürmüştür.

10 milyon dolar(60 MİLYON TL)'YE THK'YA VERİLMEYEN İHALE, 600 MİLYON TL'YE ŞİRKETLERE TL'YE VERİLDİ

- THK'nın 6 uçağı var arızalı ve uçmaz deniyor!, THK'nın 15 uçağı hazır vaziyette yangın söndürme görevi için beklemektedir.

- 60 milyon TL'ye THK'ya verilmeyen ihale, toplamda 600 milyon TL'ye özel şirketlere verildi. THK ile 1 yıllık ihale sözleşmesi uygulanırken, bu şirketlere 2023'e kadar, 3 bin 500 saat uçma garantisi verilerek iahle edildi.

THK, 'uçma garantisi' de istenmemiştir. Sadece yangın çıkarsa uçaklarımız müdahele edecekti.

Analitik veriler için çerezleri kullanmaktayız. Daha Fazla Bilgi