Alman vekiller İncirlik Hava Üssü'ne geliyor


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Alman vekiller İncirlik Hava Üssü'ne geliyor

Almaya Meclisi'nin Sözde Ermeni soykırımı skandalı sonrası Almanya-Türkiye arasında başlayan kriz tatlıya bağlanıyor. Bu kapsamda İncirlik krizi de aşıldı. Almanya'dan gelecek vekiller ve Alman heyetler, Adana'daki İncirlik Üssü'nde görev yapan Alman askerlerini ziyaret için yarın Türkiye'de olacak.

Takip Et

Almanya Meclisi Savunma Komisyonu heyeti, İncirlik Üssü’ndeki Alman askerlerin görev şartlarının yanında DAEŞ’e karşı mücadeleyle ilgili güncel durum hakkında bilgi edinecek.

TÜRK KOMUTAN VE ABD ASKERİ YETKİLİLERİYLE DE GÖRÜŞECEK
Heyet, İncirlik’ten önce Ankara’ya gelecek ve Milli Savunma ile Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Savunma Komisyonu üyeleriyle görüşecek. Temasların ardından İncirlik’e uçacak olan heyet, üsteki Türk komutan ve ABD askeri yetkilileriyle de görüşecek.

Türkiye’yi ziyaret edecek heyette Karl Lamers, Ingo Gaedechens, Florian Hahn, Rainer Arnold, Karl Heinz Brunner, Alexander Neu ve Agnieszka Brugger bulunuyor. Almanya Meclisi’nin 2 Haziran oturumunda 1915 olaylarını soykırım olarak tanıması üzerine iki ülke arasındaki ilişkiler gerginliğe yol açmıştı. Türkiye, Alman milletvekillerin İncirlik ziyaretine uzun süre izin vermemişti.

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin