AKP'den ilk vize açıklaması geldi. Vize krizinin nedeni ortaya çıktı


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
AKP'den ilk vize açıklaması geldi. Vize krizinin nedeni ortaya çıktı

Son dakika.. AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal ABD ve Türkiye arasında patlak veren 'vize krizi' hakkında açıklamalarda bulundu.. Ünal, süreci takip ediyoruz. Biz son derece rasyonel yaklaşıyoruz. dedi.. Vize krizinin perde arkasında ise ABD elçiliğinde görevli üçüncü bir isim hakkında daha tutuklama kararı verildiği iddia ediliyor..

Takip Et

VİZE KRİZİNDE, ÜÇÜNCÜ ELÇİLİK ELAMANI İÇİN TUTUKLAMA KARARI İDDİASI

Hürriyet gazetesinde yer alan bir iddiaya göre dün akşam saatlerinde ABD elçiğinde görevli bir Tük vatandaşı için daha tutuklama kararı tebliğ edildiği, buna karşı ABD makamlarınca vizelerin askıya alındığı iddia edildi. Hakkında tutuklama karı verilen ABD elçilik görevlisinin halen elçilik binasında bullunduğu ve buradan çıkmadığı belirtiliyor..

SON DAKİKA HABERİ: AKP^DEN İLK VİZE KRİZİ AÇIKLAMASI ÜNAL'DAN GELDİ

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal: Dışişleri Bakanlığımız gerekli açıklamaları yapacak. Bugün Sayın Cumhurbaşkanımız da açıklama yapacak.

Amerikan Büyükelçiliği'nin muhattabı bizim Washington Büyükelçiliğimizdir. Süreci takip ediyoruz. Biz son derece rasyonel yaklaşıyoruz.

METİN TOPUZ

17-25 Aralık öncesi, dönemin İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili olan firari Zekeriya Öz ve operasyonu düzenleyen emniyet müdürleri ile düzenli olarak telefonla görüştüğü iddia edilen ABD Başkonsolosluğu’nda görevli irtibat görevlisi Metin Topuz, 4 gün gözaltında tutulduktan sonra, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Metin Topuz FETO ABD Büyük Elçiliği

Güvenlik sebebiyle büyük bir gizlilik içinde gözaltına alınan Metin Topuz, “Siyasi ve askeri casusluk, Anayasal düzeni bozmaya teşebbüs,Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçlamalarıyla karşı karşıya bulunuyor.

METİN TOPUZ HAKKINDAKİ SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Savcılık sorgusunda kendisine yöneltilen suçlamaları reddeden Topuz, görüştüğü emniyetçi ve askerlerle sadece görevi nedeniyle görüştüğünü, bunun dışında 17-25 Aralık'ta da 15 Temmuz darbe girişiminde de kendisinin bir rolü bulunmadığını söyleyerek suçlamaları reddetti.

İLGİLİ HABER
İLGİLİ HABER
Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin