Akar ve Komutanlar, 'Zeytin Dalı'nı karargahtan yönetiyor


Haber Oku Kaynak: Haber Oku / Şehir: Genel
Akar ve Komutanlar, 'Zeytin Dalı'nı karargahtan yönetiyor

Orgeneral Akar, Afrin'deki Zeytin Dalı Harekatı'nı Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndaki harekat merkezinden sevk ve idare ediyor. Başbakan Binali Yıldırım da hareketla ilgili bilgi almak için Genelkurmay Karargahı'na gitti. Org. Akar açıklamasında "Siviller zarar görmeyecek" dedi

Takip Et

TSK'nın Afrin'deki PYD/PKK hedeflerine yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin Genelkurmay Karargahı'ndan görüntüler paylaşıldı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanlarının Silahlı Kuvvetler Komuta Harekat Merkezi'nden sevk ve idare ettiği 'Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin fotoğraflarda komutanların kamuflaj giymesi dikkat çekti. TSK'nın yeni kamuflajları da ilk kez görülmüş oldu.

Zeytin Dalı Harekatı, Hulusi Akar Genelkurmay Başkanı

Genelkurmay Başkanı Akar, Zeytin Dalı Harekatı'nda, sadece teröristler ile barınak, sığınak, bina, silah, araç ve gerecin hedef alınacağını bildirdi.

Akar, "Sivil ve masum kişilerin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilecektir" dedi.

Zeytin Dalı Harekatı, Hulusi Akar Genelkurmay Başkanı

ORG. AKAR RUS VE ABD'Lİ MEVKİDAŞLARIYLA GÖRÜŞTÜ

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Zeytin Dalı Harekatı öncesi, gelen talep üzerine Rus ve ABD'li mevkidaşlarıyla görüştüğü bildirildi.

Zeytin Dalı Harekatı, Hulusi Akar Genelkurmay Başkanı

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Orgeneral Akar'ın Zeytin Dalı Harekatı öncesinde ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford ve Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov ile birer telefon görüşmesi gerçekleştirdiği belirtildi.

Açıklamada, görüşmenin gelen talep üzerine yapıldığı kaydedildi.

 

Kaynak:

Youtube Kanalımızı Takip Edin